Samuel Webbe, el descobriment d’un compositor

La historiadora Eva Amada Sintes i la directora de cor Cristina Álvarez han presentat a Maó el seu treball sobre la figura del músic, coincidint amb la celebració del segon centenari de la seva mort

|

Valorar:
preload
L’acte es va celebrar a la sala d’actes de Ca n’Oliver

L’acte es va celebrar a la sala d’actes de Ca n’Oliver

10-12-2016 | Gemma Andreu

La cultura és una autèntica caixa de sorpreses i mai no es podrà dir que tot està descobert. Això és el que poden dir a l'Associació de Veïns Tanques del Carme, de Maó, on han descobert a un menorquí il·lustre fins ara desconegut: Samuel Webbe, un compositor britànic, nascut a Maó, que va ser clau en el panorama musical del Londres de finals del segle XVIII i principis del XIX, en l'època d'esplendor del classicisme amb figures com Mozart, Haydn o Haendel.

L'entitat veïnal va pensar de crear un cor musical per a joves, inspirant-se en «una sèrie americana que es diu 'Glee' i que és bastant popular entre els joves», recorda la presidenta de l'associació i historiadora, Eva Amada Sintes. «Vam cercar informació i vam veure que glee és un tipus de composició musical, i que els cors que les cantaven també rebien aquest nom», segueix dient. «La sorpresa va ser descobrir que un dels principals compositors d'aquest tipus de cançons, Samuel Webbe, era menorquí de naixement».

A partir d'aquí va començar un treball d'investigació, entre Sintes i la cantant i directora de cor, Cristina Álvarez. Ha estat una feina a través d'internet, cercant informació sobre la vida i obra d'aquest personatge, autor d'un gran volum de composicions.


[Lea la noticia completa en la edición impresa del 11 de diciembre en Kiosko y Más o My News]

Comentar


Todos sus comentarios serán previamente moderados. Gracias por participar.

* Campos obligatorios
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

Que som?
Hace más de 2 año

Hi ha un gravat antic amb un personatge típic i el peu diu: "¿Soy español? ¿Soy inglés? ¡Soy mahonés!"

Valoración:7menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1