L’assemblea de socis celebrada ahir va avalar la continuïtat de la junta directiva. l | Javier Coll

TW
0

«Lucia de Lammemoor», del compositor italià Gaetano Donizetti, obrirà el pròxim dia 2 de juny la 46ena Temporada d'Òpera al Teatre Principal de Maó, mentre que un concert dedicat íntegrament a la música de Gioachino Rossini clourà el 25 de novembre l'esdeveniment musical organitzat per l'Associació d'Amics de s'Òpera de Maó. Abans, el 30 d'abril, el divulgador musical Ramon Gener parlarà sobre la referida òpera de Donizetti

El mestre José Miguel Pérez Sierra dirigirà les dues representacions de «Lucia de Lammermoor», que tindràn lloc dia 2 de juny, a les 21 hores, i dia 4 de juny, a les 20 hores. «Lucia de Lammermoor» va ser estrenada a Maó el 11 d'octubre de 1845 i ha estat representada en 126 ocasions, essent una de les quatre més cantades en el coliseu maonès.

L'elenc d'artistes estarà format per la soprano Elena Mosuc, en el paper de Lucía, el tenor Celso Albelo com a Edgardo, el baríton Vladimir Stoyanov interpretarà a Enrico i el baix-baríton Simon Orfila donarà vida a Raimondo. Es tracta d'una producció de l'Òpera de Liege amb l'acompanyament de l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears i el Cor dels Amics de s'Òpera.

El mestre José Miguel Pérez Sierra, considerat un dels directors més importants de la seva generació, va aconseguir la fama internacional al convertir-se en el director més jove en pujar al pòdium del ROF (Rossini Opera Festival) de Pèsaro, a Itàlia, al dirigir el 2006 «Il viaggio a Reims». El novembre de l'any passat va debutar amb l'Orquesta Nacional de España. Pérez Sierra col·labora habitualment amb diferents orquestres simfòniques d'arreu d'Espanya i amb altres de Georgia, Xile, Itàlia i Portugal.

Per altra banda, el concert de dicat íntegrament a la música de Rossini serà dirigit pel mestre Pablo Mielgo i comptarà amb les actuacions de la mezzo Rafaella Lupinacci, el baix-baríton Paolo Bordogna, el tenor Edgardo Rocha, l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears i el Cor dels Amics de s'Òpera.

Assemblea

L'Associació d'Amics de s'Òpera de Maó va celebrar ahir l'assemblea general ordinària, que va aprovar els comptes corresponents a 2016 i va acordar la continuïtat de la junta directiva presidida per Joaquín Comas i formada per Santi Pons-Quintana Sugranyes (secretari), Jaume Carcellés (tresorer) i els vocals Pedro Bagur, David Baret, Domingo Enrich, Biel Pons, Laura Pons, Laura Triay, Antoni Cendán, Joaquín Comas, José Borràs i Antoni Aguiló.