L'actuació va tenir lloc a la sala Albert Camus | Javier Coll

TW
1

Tres generacions d'una família es van reunir el diumenge per oferir un concert titulat «Música i emocions» a la Sala Albert Camus de Sant Lluís. La més gran, Marlén Coll, té 78 anys, el més petit Xavier Mercadal Preto en té set. Tots els adults de la nissaga a més de sonar es dediquen professionalment a la música. No hi deuen haver moltes famílies com ells.

Per il·lustrar aquest cas singular i extraordinari, podem reconstruir l'arbre genealògic des de l'actual matriarca, Marlén Coll, que ja prové d'una família musical.Ella va ser professora de piano i directora del Conservatori i actualment dirigeix el cor de jubilats de Sant Lluís.

Té dos fills i una filla, Melissa Mercadal, psicòloga i musicoterapeuta. Està casada amb Salvador Brotons, director d'orquestra i compositor. Els dos toquen la flauta. Són pares de Clara Brotons, que treballa en diferents produccions cinematogràfiques a Nova York.

Juanjo Mercadal és un altre dels fills de Marlén i és clarinet solista de l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu de Barcelona. Està casat amb Birgit Euler, primer violí de l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu. El seu fill Ionas estudia ESO i Clarinet al Conservatori Porfessional de Sant Cugat del Vallès.

El tercer fill de Marlén, Tolo Mercadal es professor de clarinet del Conservatori Professional de Música de Menorca, tècnic de pianos i gerent de l'empresa Arixa Clarinets. La seva dona Mónica Preto és mestre d'educació primària a la Salle de Maó, pianista i part de l'empresa familiar Arixa Clarinets. Són pares d'Ariadna i Xavier que fan 5è i 2n de primària i estudien música a casa. Els dos petits toquen el clarinet.

Tots ells es van reunir a Sant Lluís, amb l'excepció de Clara que va aportar a distància les imatges del concert en el que també hi va participar als teclats Ettore della Campa.