Les visites als monuments creixen un 33 per cent en dos anys

|

Valorar:
preload
Un grup de visitants, ahir mateix, a la Naveta des Tudons.

Un grup de visitants, ahir mateix, a la Naveta des Tudons.

15-03-2017Josep Bagur Gomila

Les visites als monuments, centres patrimonials i exposicions van experimentar, l'any passat, un creixement del 32, 58 per cent en relació a 2014. Un fet que s'interpreta des del Consell com una «demostració» de què tot l'impuls que s'està donant en matèria cultural i patrimonial «està sent un revulsiu» per fomentar un major interès tant entre els menorquins com també entre aquells que visiten Menorca. O, el que és el mateix, una constatació de què el patrimoni cultural pot derivar en un producte turístic real i desestacionalitzador.

Aquestes són algunes de les conclusions que extreien, ahir, la presidenta i el conseller de Cultura i Educació, Maite Salord i Miquel Àngel Maria, en relació a les dades sobre el nombre de visitants als diferents centres d'interès cultural de l'Illa. «Els indicadors i les dades validen que aquesta aposta dóna resultats», tenint en compte que «els dos darrers anys hi ha hagut una recuperació del nombre de visites després de la caiguda important del 2011», apuntà Maria. «De 2011 a 2014 van créixer molt poc, però el 2015 i el 2016 s'ha consolidat un salt molt significatiu, especialment en els recintes talaiòtics».

En aquest sentit, tant el conseller com Maite Salord coincidiren en què «l'impacte de la candidatura de la Menorca Talaiòtica, tant sobre la població local, com sobre els turistes».

El monument més visitat

La Naveta des Tudons ha passat a ser l'indret més visitat (45.094 persones), seguit de La Mola (42.078), La Catedral (40.000), el Museu de Menorca (25.870), les Pedreres de s'Hostal (18.922), el Convent i el Claustre de Sant Agustí (16.000), o Torre d'en Galmés (13.630). De Torralba d'en Salort no es tenen encara les xifres definitives, però supera, segur, les 19.877 de 2015.

Maria va destacar «la bona feina de l'equip del Museu de Menorca», per l'increment de visitants (25 per cent), tot i coincidir amb les obres i gràcies a les exposicions temporals i les activitats que s'hi fan.

També s'han de destacar les quasi 27.000 persones que van veure l'exposició «L'illa dels talaiots», entre Ciutadella, Maó i Alaior.

Comentar


Todos sus comentarios serán previamente moderados. Gracias por participar.

* Campos obligatorios
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

Menorquín viajero
Hace más de 3 año

Doncs imagninem-nos que passará quan d'una p... vegada obrin al públic les coves de Cala Blanca.

Valoración:7menosmas

Miquel
Hace más de 3 año

El que està passant amb Torralba d'en Salort és una vergonya.. que el Consell Insular no tengui cap control sobre la seva gestió.. un monument que és de tots els menorquins..

Valoración:14menosmas

Magda
Hace más de 3 año

Y no será debido a la recuperación del turismo en lugar de apuntarse una medalla Sr Conseller. Este ejemplo podría aplicarse en cualquier tema relacionado con el turismo. Hasta los menús vendidos en los restaurantes.

Valoración:10menosmas

Isa
Hace más de 3 año

Si, la maite salor i l angel maria dos grans experts en turisme...... Si no fos per ells no vindria ningú......... Ben segur.

Valoración:5menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1