La Fundació Rubió col·laborarà amb l’IME en l’edició de llibres

L’acord permetrà la publicació del festival Illanvers d’enguany dins de la col·lecció «Quaderns de poesia Xibau»

|

Valorar:
Miquel Àngel Maria i Albert Moragues signant l’acord

Miquel Àngel Maria i Albert Moragues signant l’acord

Javier Coll

La Fundació Rubió i Tudurí col·laborarà amb l'Institut Menorquí d'Estudis (IME) en l'edició d'obres poètiques i d'investigació. L'acord el van signar aquest dimecres el conseller de Cultura i president de l'IME, Miquel Àngel Maria, i el president de la Fundació Rubió i Tudurí, Albert Moragues.

L'aportació inicial serà de 9.000 euros i servirà, entre d'altres projectes literaris encara per definir, per a l'edició del recital poètic d'Illanvers d'enguany i d'un estudi de Guillem Sintes Espasa sobre l'expansió urbanística de Maó a l'època de la il·lustració.

El representant de l'entitat de mecenatge creada fa trenta anys per Fernando Rubió assegura que la seva voluntat inicial era la de contribuir a editar poesia creada a l'Illa, però aquesta s'ha ampliat a donar projecció a treballs d'investigació que l'IME no podia publicar per la seva limitació de recursos.

En qualsevol cas, Moragues no descarta ampliar en el futur la col·laboració amb l'IME a altres àmbits d'actuació. Des que la Fundació s'ha alliberat de les elevades despeses de manteniment de la finca de Mongofra Nou, ha recuperat la seva capacitat de mecenatge que havia perdut en els darrers anys. Enguany ha desplegat un ampli programa d'activitats per a celebrar els seus 30 anys i aquesta col·laboració amb l'IME és un pas mes.


Xibau

Tant el president com la coordinadora científica de l'IME, Fina Salord, van expressar aquest dimecres la seva satisfacció pel protocol signat amb la Rubió i Tudurí. El conseller va destacar que aquesta aportació servirà per donar un impuls a la col·lecció de poesia Xibau que edita l'Institut.

Per la seva banda, Salord destaca el gran interès del treball de Guillem Sintes Espasa que es podrà editar gracies a l'acord d'ahir i d'altres investigacions que també veuran la llum. La publicació de Sintes Espasa es centra en l'urbanisme de la ciutat de Maó entre els anys 1778 i 1814.

Comentar

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

favàritx
Hace más de 4 año

Adelante Moragues, no olvide también depurar memoria o responsabilidades y así tendremos un buen futuro asegurado, lleno de credibilidad... No todo es salir en la foto.

Valoración:3menosmas

fernando serrano llabres
Hace más de 4 año

enhorabuena sr. Moragues. para cosas como esta se hizo la Fundación.....y no para inversiones bursátiles, y tener el dinero depositado fuera del pais

Valoración:9menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1