Antoni Salvador, Xavier Grabolosa, Isabel Juaneda i Carlos Quetglas, ahir, al Socors. | Gemma Andreu

TW
2

La Capella Davídica de la Catedral de Menorca ja ho té tot a punt per a les seves actuacions tradicionals de Setmana Santa. Cites que arriben després del gran èxit assolit a la Sagrada Família de Barcelona, on fa deu dies delectaren als més de tres mil espectadors que en foren testimoni.

El de la Capella Davídica és el Concert de Pasqua amb més història a Menorca, acumulant dècades de tradició. Així ho recorda el president de la coral, Antoni Salvador, qui, després de l'actuació a la Ciutat Comtal, afirma que «a Menorca s'ha creat una gran expectació», un fet que ha motivat un canvi de darrera hora quant als escenaris. Així, el primer serà aquest dissabte (19 hores) a l'església del Socors, però el segon, el diumenge 16 (20 hores) es trasllada finalment a la Catedral, per tenir aquest temple un major aforament. «Al Socors caben unes quatre-centes persones, i a la Catedral, unes set-centes», matisa Salvador, qui anuncià que les entrades (gratuïtes) per aquest concert es podran retirar, a partir de demà, a Ca n'Hernando.

Igualment, la tercera actuació, la que es farà a Maó el dilluns 17, no serà, com sempre, a Santa Maria, sinó a Sant Francesc (19 hores), amb motiu del 75 aniversari de la Confraria del Via Crucis.
Salvador va presentar el concert amb la directora de la coral, Isabel Juaneda, i els representants de La Caixa, Xavier Grabolosa i Carlos Quetglas, entitat que patrocina els concerts i que distribueix les entrades per al primer entre els seus clients.

Cartell de luxe
Els cinquanta-dos cantaires de la Capella Davídica que dirigirà Juaneda estaran acompanyats pel baríton Joan Pons, la soprano Maria Camps i el tenor Marc Sala, i pels trenta-nou músics de l'Orquestra de Cambra Illa de Menorca (OCIM), sota la direcció de Salvador Brotons. «Són els mateixos cantants i els mateixos músics que van ser a Barcelona», remarca Salvador, qui destaca el programa amb «Les set paraules de Crist» de Dubois i «Gallia» de Charles Gounod, «dues obres franceses poc conegudes a Espanya però que són emblemàtiques de la Capella».