La presentació es va fer a les instal·lacions del ‘Nàutic’ de Ciutadella, en un acte en el qual es va comptar amb la presència de bona part dels artistes i dels patrocinadors que han fet possible aquest nou disc que edita Editorial Menorca, en la seva aposta per estalonar el sector musical de Menorca. | Gemma Andreu

TW
5

Ja és al carrer el nou disc «Es Diari sona», que ha editat el MENORCA i que es va presentar ahir capvespre, al Club Nàutic de Ciutadella, en un acte en què no van faltar bona part dels artistes que han participat en aquest nou projecte musical.

Editorial Menorca continua així amb la seva aposta decidida per estalonar la música menorquina, després de l'edició, anteriorment, del disc de melodies santjoaneres i del recopilatori per celebrar els vint anys del grup Inventari.

A l'acte al Club Nàutic no hi van faltar l'editor d'«Es Diari», Josep Pons Fraga, ni el director general de l'empresa, Mariano Yepes, ni el responsable de la direcció artística del projecte, el cantant Bep Marquès. I amb ells, els autèntics protagonistes, els artistes que han donat forma, amb les seves interpretacions, en aquest treball. Així, hi van ser Joana Pons, components dels Sis de Ponent, Ramón Saura, Leonmanso, el duet Cala Joia, Toni Tomás o Rockcaul's, així com també representants de les empreses patrocinadores de la iniciativa i del president l'entitat que acollia l'acte a les seves instal·lacions, Bartolomé Carrasco.

Marquès va explicar les dificultats que hi ha hagut a l'hora de seleccionar els temes i els artistes que s'havien d'incloure al disc, per la magnífica pedrera musical que és Menorca. Així, s'exposaren els criteris musicals, per tenir una mostra representativa dels estils tan variats dels artistes, des de la cançó popular al rock, passant pel folk o el pop.

Temes
Aquesta selecció de temes «per escoltar i cantar» inclou, per exemple, temes clàssics com «Vell mariner», interpretat per Joana Pons; «Menorca» amb el Trio Arrels i Lluís Sintes; o «Ciutat de Parella», dels Sis de Ponent; o d'altres com «Gira», d'Eva Pons; «La brisa infidel» amb Maria Àngels Gornès; «Jota des Nai-nai» de s'Albaida; o «Cada matí», el tema inèdit que es presenta al disc i en què participen Anna López, Pili Carreras, Ricardo Bosch, Victor Taltavull i Bep Marquès.

«Es Diari sona» es pot adquirir ja a les delegacions d'«Es Diari de Ciutadella i Maó. El seu preu és de 5 euros per als subscriptors, i de 6 per al públic en general.