Mitchell i Carlquist han actuat junts altres cops; aquí amb Garry Fimister.

TW
0

El Dave Mitchell Quartet i Frederik Carlquist seran els encarregats d'inaugurar, aquest divendres a Ciutadella, una nova edició del Menorca Jazz. I ja són dinou.

El guitarrista de Kansas actuarà al teatre del Casino 17 de Gener (22 hores) acompanyat del contrabaixista Peter Loewe i el bateria Caspar St. Charles, i amb ells, el saxofonista i clarinetista suec resident a Barcelona, Frederik Carlquist. Una actuació que promet ser un gran inici del festival, per la trajectòria i el nivell dels músics.

L'obra de Dave Mitchell, que ha publicat una quinzena de discos, beu directament del jazz nord-americà i de figures com Charlie Christian, Wes Montgomery o Grant Green, així com també de Django Reinhardt. El resultat és un estil personal en el qual es conjuguen aquestes reminiscències amb el gust de Mitchell pel blues, el swing i el be-bop.

En el concert de Ciutadella, el quartet comptarà amb Carlquist com a músic convidat. Resident a Catalunya des del 2001, s'ha consolidat a la Ciutat Comtal com un dels saxos i clarinets de jazz de referència, gràcies a un estil melòdic i equilibrat que han fet que se'l compari amb Getz o Desmond.