Música i cinema per a les Trobades Literàries sobre Albert Camus

|

Valorar:
preload
Les Trobades Literàries Mediterrànies Albert Camus se celebraran d'aquest dissabte a dilluns a la Sala Polivalent de Sant Lluís

Les Trobades Literàries Mediterrànies Albert Camus se celebraran d'aquest dissabte a dilluns a la Sala Polivalent de Sant Lluís

27-04-2017 | Toni Seguí

Les Trobades Literàries Mediterrànies Albert Camus, que se celebraran d'aquest dissabte a dilluns a Sant Lluís, vindran acompanyades d'unes dosis de música i cinema.

El músic palestí Issa Murad (llaüt) i el percussionista egipci Samir Homsia protagonitzaran un concert gratuït, de la mà de l'Institut Français d'Espanya i les Trobades Literàries Mediterrànies. L'actuació tindrà lloc aquest dissabte, a partir de les 21 hores, a la mateixa Sala Polivalent Albert Camus, de Sant Lluís.

Per altra banda, aquest diumenge, a les 20.30 hores, als Cinemes Ocimax de Maó es podrà veure el film «Mimosas», del director Oliver Laxe, qui serà present a la projecció d'aquesta pel·lícula guanyadora del Premi de la Setmana de la Crítica del Festival de Cannes 2016.

En aquest cas, la proposta està organitzada conjuntament amb el Cineclub de l'Ateneu de Maó, i les entrades es podran adquirir en les mateixes condicions que les projeccions habituals.

Aquestes dues activitats complementen unes jornades que s'emmarquen en el seixantè aniversari de la concessió del Premi Nobel a Albert Camus, el 1957, i reuniran una trentena d'intel·lectuals que reflexionaran sobre la figura de l'escriptor francoalgerià però d'arrels menorquines.

Entre el llarg llistat d'assistents es poden destacar estudiosos de la vida i obra de Camus, com ara Michel Barré, Guy Basset, Marie-Thérèse, Jean-Yves Guérin, Franck Planeille o Agnès Spiquel. Així mateix, també hi seran l'escriptor Javier Reverte, el periodista Juan Cruz, el filòsof Josep Ramoneda o els menorquins Ponç Pons i Josefina Salord.

Comentar


Todos sus comentarios serán previamente moderados. Gracias por participar.

* Campos obligatorios
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

A Lorena
Hace más de 2 año

Lorena, si los franceses tuvieran dos apellidos, el de Camus sería Sintes. Claro que nunca pisó Menorca! Pero el hecho de reivindicar sus raíces me parece legítimo.

Valoración:1menosmas

Lorena
Hace más de 2 año

Me hace gracia esta curiosa obsesión infundada de algunos menorquines, por pretender apropiarse de una "figura" del ámbito literario internacional, como si fuera un eminente paisano nuestro. La realidad es que ese escritor, si bien puede ser cierto que entre sus ancestros tenía antecedentes menorquines, sin embargo jamás puso un pié en esta isla, por la que no mostró interés alguno, ni dedicó tampoco ninguna de sus obras a hablar de Menorca. Así que no veo yo donde encuentran la "menorquinidad" del tal Camus, o Camí, como gustan de pronunciar los cursis.

Valoración:1menosmas

Pere
Hace más de 2 año

Enhorabona a l'Ajuntament de Sant Lluís per unes jornades històriques. Per als que diuen que a Sant Lluis no es fa res, que tot el que es fa ho havia començat el PP, etc. Molt bona feina!

Valoración:-1menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1