Final de curs de la ‘Simfònica’

Ciutadella i la Catedral es van convertir aquest divendres per primera vegada, en escenari de l’OSIB amb un concert de la seva temporada simfònica

|

Valorar:
El públic va tenir l’oportunitat de gaudir del concert simfònic a la Catedral

El públic va tenir l’oportunitat de gaudir del concert simfònic a la Catedral

Sergi Garcia

Ciutadella va gaudir la nit d'aquest divendres d'un fet noticiable, una actuació de l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears amb un concert, el darrer, de la seva temporada simfònica.

Aquesta era la primera vegada que l'OSIB al complet arribava a la ciutat de ponent. Un fet gens habitual, també a Menorca, on la presència de la formació balear es limitava sovint a les participacions en la temporada d'òpera de Maó al Teatre Principal i a algunes actuacions esporàdiques.

Ha estat gràcies al canvi de concepte per donar a la Simfònica una dimensió realment autonòmica i no només mallorquina, que els músics actuaren ahir vespre a la Catedral de Menorca, amb el quinzè concert de la seva temporada, que oferiren també, el dia anterior (dijous) a l'Auditori de Palma.


Programa

Sota la direcció de Joji Hattori, l'OSIB va obrir el concert amb «Pavane», una composició que Gabriel Fauré va escriure per a orquestra i també, opcionalment, per a cor, i en què evoca la dansa de la cort espanyola amb uns ritmes pausats i marcats per la seva originalitat melòdica.

Per interpretar «Chants d'Auvergne», de Joseph Canteloube, els músics van estar acompanyats per la mezzosoprano de Virgínia (Estats Units) Kate Lindsey, qui enguany ha debutat amb l'Orquestra de Filadèlfia, ha actuat per primera vegada a l'Òpera Nacional de Washington i ha passat també per la Royal Opera House de Londres i per l'Òpera Estatal de Viena amb «Le nozze di Figaro».

Va ser, idò, una gran oportunitat per escoltar la mangífica fusió entre la veu de Lindsey i les notes de l'orquestra que dirigeix Hattori.

Aquest quinzè concert de la temporada simfònica de l'OSIB es completà amb l'obra coneguda com l'«Heroica», la «Simfonia número 3» de Ludwig van Beethoven, formada pels clàssics quatre moviments i que suposa l'aproximació al romanticisme.

En definitiva, un concert que va permetre als menorquins gaudir d'una actuació de gran nivell.

Comentar

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

detalls que maten
Hace más de 4 año

El concert fantàstic però defora no hi havia: ni control d'entrades, ni indicacions ni cartells del que s'estava fent, l'entrada lateral que condueix a una porta fosca i un minivestíbul encara més fosc amb una porta tancada que no sabies on anaves, abans del concert mitja orquestra cercant per on entrar dins la catedral, i dins d'una capella lateral els armatosts metàlics dels músics amb sabates al terra i alguna prenda de roba... PD. Estimat Pere ara mateix a Ciutadella no hi ha cap lloc més per ficar la Simfònica

Valoración:4menosmas

pere
Hace más de 4 año

Possiblement va ser un concert de bon nivell. Jo hi era però no ho vaig notar. A la fila 12 tot el que se sentia era una empasta de so. La Catedral no és lloc adequat per un concert així.

Valoración:-1menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1