Arturo Pons, Misericordia Sugrañes i Isabel Rodríguez | I.P.D.R.

TW
2

Fins a divuit propostes inclou el programa d'activitats que, per primera vegada, s'ha confeccionat per al Pati de sa Lluna, incloent actuacions musicals, representacions teatrals, conferències, homenatges o presentacions editorials.

El poble d'Alaior incorpora un nou espai cultural per a les seves activitats d'estiu. I començarà aquest proper dijous, amb la representació d'«El crédito», de Jordi Galcerán, interpretada per la companyia de l'Orfeó Maonès.

Després, tots els dijous de juliol i també el cap de setmana del 22 i 23, hi haurà diferents propostes, com l'actuació de música clàssica del Cosmos Quartet, les de jazz de l'Albert Vila Trio i el SoundSet Trio, el soul d'Eva Pons i Pere Marí o la fusió entre música i poesia de la mà de Vicente Monera i Jaume Calatayud.

Ja a l'agost, el Pati de sa Lluna tindrà activitat alguns dimecres i gairebé tots els dijous, i també qualque dissabte i diumenge. Les primeres propostes seran dia 2, la conferència del foniatra Eduardo Lucas sobre la veu en el món de la interpretació, i la presentació del llibre-DVD «100 anys de caixers» editat per l'Ajuntament d'Alaior.

Seguirà la dotzena edició del recital Illanvers, dissabte dia 5, i un homenatge a la música del jaleo, dia 9, amb la participació de la Banda d'Alaior i intèrprets de l'Escola de Música d'Alaior.

La música cubana de Chepito Màmbo Chá, les havaneres del Trio Arrels de Menorca, els espectacles teatrals «¡Gaudeamus!» i «Vulgarcito», l'espectacle teatral musical del IV Encontre del Circ Social d'Acirkaos completaran la programació d'agost, juntament amb l'espectacle «50 anys de guitarra catalana» a càrrec del guitarrista Toti Soler.

El programa el tanquen dues iniciatives per al mes de setembre. La música japonesa i impressionista del segle XX d'Elena Armenteros i Iris Taltavull, i un recital de cançó francesa a càrrec d'Alfonso de Vilallonga i Pau Figueres.

Visites diàries

Durant la presentació de la programació, la regidora de Cultura, Isabel Rodríguez, explicà que el claustre del convent es podrà visitar de dilluns a dissabte, de 10.30 a 12.30 hores, amb un guia especial, vestit de franciscà, que oferirà explicacions sobre l'origen de l'edifici i la seva història. Un horari durant el qual, els visitants podran veure l'exposició fotogràfica «Noves visions del món antic a Menorca» del grup Menorca a la Vista. Així mateix, el Pati de sa Lluna obrirà els dimecres (19 a 22.30 hores) aprofitant la celebració del Mercat de Nit.