Autoritats i organitzadors del Festival | Javier Coll

TW
0

Un total de 36 curtmetratges competiran en la segona edició del Festival de Cinema de Menorca que tindrà lloc des del 14 fins al 23 de juliol, amb Ciutadella i Maó com a principals localitzacions d'aquest esdeveniment que compta amb el suport del Consell Isular, del Govern balear, així com dels ajuntaments de les esmentades poblacions, amb un presssupost de 30.000 euros.

Procedents de països com França, Canadà, Tailàndia, Iran, Argentina o Romania, a més d'Espanya, els curtmetratges seran avaluats pel jurat format per la coneguda actriu i guanyadora de dos Premis Goya Emma Suárez, el periodista i crític cinematogràfic José Maria Riba i per la col·laboradora amb certs festivals Diane Malherbe. El nom del guanyador serà donat a conèixer dissabte dia 22 a partir de les 22 hores a la plaça de la Catedral de Ciutadella.

Canvis

Entre les novetats d'enguany respecte la primera edició destaquen la incorporació de Maó com a municipi on es podran visionar alguns dels 11 llargmetratges que es presentaran com a mostra, la incorporació de nous escenaris com són el Mercat del Peix i el Moll Comercial del Port Vell de Ciutadella i de l'Orfeó Maonès i el Claustre de Sant Francesc per part de la població de Llevant.

Altra de les variacions d'aquesta edició és la reproducció per part de diferents xefs de Menorca de plats de pel·lícules on la gastronomia és la protagonista. Aquesta activitat tindrà lloc des del dilluns 17 fins el dissabte 22 entre les 11 i les 12.30 h.

Entre els llargmetratges destaca com a tast la presentació d'algunes imatges inèdites de «La vida lliure», la darrera pel·lícula del director català Marc Recha, que tindrà lloc a Líthica, el dia 20 a les 21.30 h.

«Es tracta d''una obra en què s'ha filmat el vent», va explicar aquest dimarts el conseller de Cultura, Miquel Àngel Maria, acompanyat per la consellera autonòmica de Cultura, Fanny Tur; els regidors de Cultura de Ciutadella i Maó, Bep Joaneda i Héctor Pons, respectivament, així com la directora del Festival, Inés Garrell.