Explorant. La companyia teatral va néixer amb l’objectiu d’investigar sobre la professió d’actor i, a la vegada, compaginar-ho amb el treball professional | Projecte Ingenu

TW
0

El Cercle Artístic, en el marc del XLII Premi Born de Teatre, ha concedit a la companyia Projecte Ingenu i la seva obra «La tempesta» la III Residència de Creació Teatral Premi Born que tindrà lloc durant el mes d'octubre.

Cinc eren els projectes que s'havien presentat a la convocatòria d'enguany de l'entitat de Ciutadella. Cinc propostes «de temàtica ben diversa i de diferents llocs de l'Estat espanyol», comunicaven aquest dijous des del Cercle, tot apuntant que s'ha valorat la temàtica i l'adequació del projecte a l'hora d'escollir la guanyadora.

D'aquesta manera, el Cercle Artístic proporcionarà a la companyia, durant dues setmanes, del 12 al 26 d'octubre, un espai d'assaig i el material tècnic necessari per poder treballar i aprofundir en el seu projecte. És, per tant, una via dels organitzadors del certamen teatral exploren per implicar-se també en la producció teatral de projectes contemporanis i innovadors, més enllà de la seva trajectòria impulsant l'escriptura de textos.

Una companyia jove

Projecte Ingenu es creà el 2013 quan un grup de joves acabats de sortir de l'Institut el Teatre van determinar que no havia de ser el mercat laboral el que governés les seves carreres professionals.

Era així que naixia un grup d'investigació pràctica sobre el fet teatral, amb la intenció de compaginar el treball professional amb l'evolució personal i la investigació permanent d'un possible model d'actor contemporani.

Shakespeare ha estat un dels pilars sobre els quals ha crescut artísticament i humanament la companyia, i «La tempesta» esdevé el punt de partida ideal per identificar el públic amb els nàufrags de la història. I és a través d'aquesta obra que la companyia pretén «abordar la crisi d'Europa i la destrucció progressiva d'una identitat col·lectiva, però també la crisi del Mediterrani».