L’acte de lliurament de premis es va fer a la Plaça de la Catedral, on després es projectà el film «Estiu 93». | Sergi García

TW
0

Els curtmetretges «Madre», del director Rodrigo Sorogoyen i «Su» de la menorquina Laia Foguet, han estat els guanyadors de les seccions oficials del II Festival de Cinema de Menorca, Illes en Curt i Balears en Curt, respectivament.

Els noms dels guanyadors es van conèixer ahir nit, durant la gala de clausura del festival que es va celebrar en una Plaça de la Catedral que completà el seu aforament.

L'acte comptà amb la presència de la directora general de Cultura, Joana Català, el conseller insular de Cultura, Miquel Àngel Maria, el regidor de Ciutadella d'aquesta mateixa àrea, Josep Juaneda, i la directora del festival, Inés Garrell. També hi eren els membres del jurat, començant per la seva presidenta, l'actriu Emma Suárez, així com el periodista i crític de cinema, José María Riba, i la programadora del festival, Clermont Ferrant Diane Malherbe.

Premiats

El jurat, que deliberà durant el matí, considerà que «Madre» era la millor peça presentada a concurs «per la direcció excel·lent d'una idea desenvolupada amb honestedat i precisió, en la qual, des del primer moment, l'espectador és atrapat per la història i el seus personatges». Igualment, destacaren «la interpretació de les seves actrius i el compromís del director amb el curtmetratge com a gènere».

Per la seva part, de «Su», de Laia Foguet, el jurat es referí a «la sinceritat i senzillesa en la manera de retratar aquests personatges i les seves emocions». I afegiren que també era interessant «la direcció i la interpretació, la seva estructura dramàtica i el desenvolupament dels personatges en tan sols dotze minuts» de cinta.

Cal apuntar que en la secció Illes en Curt han participat vint-i-quatre curtmetratges, mentre que en la de Balears en Curt han estat deu els treballs que s'han disputat el premi.

Així mateix, el jurat va decidir atorgar una menció especial. Concretament, al curt «Renovable», de Joan Garaño i José Mari Goenaga, perquè «reflecteix una situació ja coneguda, de forma original, amb humor i amb una resolució subtil i inesperada».

El II Festival de Cinema de Menorca tanca les seves portes amb 3.700 espectadors, el que suposa un increment en relació a l'edició inaugural, tant globalment com secció a secció i en les diferents activitats organitzades.