Cristòfol Gomila, secretari de Punt @rt; el batle des Mercadal, Francesc Ametller, la regidora de Cultura, Vanessa Vinent i Josep Moncada, president de Punt @rt | Gemma Andreu

TW
1

Es Mercadal torna a acollir el proper cap de setmana una nova edició dels seus vespres d'art, la cinquena. Consisteix en una interessant oportunitat per veure obres d'art en algunes cases del cas antic de la població que s'obren las visitants per l'ocasió.

En total són 33 les cases que participen en aquesta iniciativa del'Associó Punt @rt que es fa amb el patrocini de l'Ajuntament i del Consell insular i la col·laboració d'una vintena d'empreses. Quant als artistes, són un total de 45.

L'exhibició d'aquests Vespres d'Art abarca obres pictòriques, escultures, fotogràfies i també joieria creativa.

Artistes

La major part de les obres que el públic podrà veure pertany a artistes locals des Mercadal o de Fornells i també d'alguns artistes de fora que estiuegen al municipi, segons explica Cristòfol Gomila, secretari de l'entitat organitzadora.

A més d'ells s'ha convidat a una sèrie de creadors de renom per a atreure una major quantitat de públic. Aquests convidats són: Carles Mascaró, Zulema Bagur, Rafel Vidal, Fulgenci Torrent i Lluís Febrer.

Les visites seran el proper divendres i dissabte. dies 4 i 5 d'agost, de 19 a 00 hores. A les diferents arts plàstiques s'hi afegirà també la música ja que els dos dies l'acte estarà acompanyat de música en viu al carrer.

En quan al circuit de cases, Gomila, assenyala que s'ha intentat fer un recorregut que sigui fàcil de fer pels visitants. A l'hora de triar-les entre tots els ciutadans que s'han ofert a col·laborar també s'ha tingut en compte que siguin cases tradicionals i que tinguin algun valor arquitectònic.

Una novetat de l'edició d'enguany serà la participació d'un ceramista que instal·larà un vaixell al carrer amb les seves peces de ceràmica.

Els organitzadors i l'Ajuntament esperen que aquesta cinquena edició dels Vespres d'art de Es Mercadal aconsegueixi atreure tant de visitants com en las quatre anteriors.