Imatge de la presentació del projecte teatral aquest divendres a la Sala Albert Camus de Sant Lluís

TW
0

L'obra de teatre dedicada al pintor menorquí Pasqual Calbó i Caldés s'estrenarà el proper 28 d'octubre durant l'acte de lliurament del Premi Born de Teatre del Cercle Artístic de Ciutadella.

La consellera balear de Cultura, Fanny Tur, va subratllar que, amb la voluntat de donar a conèixer millor la personalitat i l'obra de l'autor menorquí, les institucions han optat per promoure un espectacle teatral que ha estat encarregat al veterà director menorquí Pitus Fernández.

«Presentam un projecte ambiciós i valent, com és fer reviure a Pasqual Calbó sobre un escenari, a partir dels seus propis textos, de les seves cartes, de l'entrevista que li va fer Joan Ramis i Ramis i del coneixement de la seva trajectòria vital que tenim gràcies al treball dels estudiosos», va explicar per la seva banda el conseller insular de Cultura Miquel Àngel Maria.

El repte

Segons el conseller, si algú podia afrontar el repte de construir un relat teatral per fer reviure Pasqual Calbó amb «credibilitat i a la vegada amb la seguretat de fer-nos gaudir de bon teatre», era el director Pitus Fernández.

El disseny i realització d'aquest projecte teatral, que durà per títol «Calbó o el viatge d'Orfeu», compta amb la col·laboració de Miquel Pons Povedano, expert en la figura de Pasqual Calbó.

Josefina Salord, coordinadora científica de l'Institut Menorquí d'Estudis, va manifestar que «és una satisfacció pel Cercle Artístic que enguany, de manera excepcional, puguin convergir dos esdeveniments teatrals de primer ordre a la nostra illa: l'estrena de «Calbó o el viatge d'Orfeu», i l'acte de lliurament del XLII Premi Born del Teatre».

Pasqual Calbó està considerat una figura cabdal del moviment de la Il·lustració i del Preromanticisme. A més, la seva obra didàctica és considerada com un dels corpus científics i tècnics més importants de la història de la llengua catalana del període.