«Sense IB3 Menorca només sortiria pels escàndols»

El director general d’IB3, Andreu Manresa, és el tercer entrevistat de ‘El convidat del mes’, iniciativa de l’Ajuntament de Maó en col·laboració amb ‘Es Diari’

|

Valorar:
preload
Manresa, a l’esquerra, va ser entrevistat ahir pel director de ‘Es Diari’, Josep Bagur

Manresa, a l’esquerra, va ser entrevistat ahir pel director de ‘Es Diari’, Josep Bagur

16-12-2017 | Javier Coll

Ca n'Oliver va allotjar aquest dissabte una vertadera classe de periodisme quan el director de «Es Diari», Josep Bagur, va entrevistar al també periodista Andreu Manresa, com a director general de la Radiotelevisió pública de Balears, IB3.

L'entrevista es va produir en el marc del cicle «El convidat del mes», una iniciativa de l'Ajuntament de Maó per la qual aquest espai emblemàtic rep el tercer dissabte de cada mes una personalitat destacada del món de la cultura, l'art o la comunicació, la qual és entrevistada per un periodista de 'Es Diari' i també pel públic assistent.

La parella d'actors Pitus Fernández i Carmen Periano, així com l'escriptor Pau Faner, han estat els convidats anteriors a Manresa.

Dintre del periodisme, la cultura i la gastronomia són dues de les passions d'aquest felanitxer, a més, obviament, de l'estima per la terra que el va veure néixer l'any 1955.

Aquest mes es compleixen dos anys del seu nomenament com a director general de la Radiotelevisió pública de Balears, o més coneguda per IB3.

El tractament dels mitjans de comunicació del cas Nóos o cas Urdangarin, amb el menorquí Diego Torres com un dels principals protagonistes en aquesta trama, va ser un dels temes tractats. Manresa va cobrir aquest esdeveniment judicial tant en la seva etapa final com a delegat a Balears de «El País» com ja al capdavant de l'ens públic. «Els periodistes no podem fer de jutges, només hem d'explicar els fets tal i com ocorrren», va afirmar. En qualsevol cas, des del seu punt de vista, Torres va ser el «cervell d'aquesta història», en la qual es va arribar a seure a la banqueta el gendre i la filla de l'actual Rei emèrit Juan Carles, Iñaki Urdangarin i la infanta Cristina, respectivament.

Mitjans de referència

El tractament de l'anomenat procés català per part de TV3 i el canvi experimentat pel diari «El País» en els darrers anys en comparació amb els seus inicis a l'època de la Transició, van ser altres de les qüestions posades damunt la taula per Josep Bagur. En el primer cas, un prudent Manresa es va limitar a afirmar que «entenc que gent digui que abans era distint», mentre que respecte al rotatiu del qual el periodista mallorquí ha estat delegat a Balears durant un quart de segle va defensar la «qualitat» dels seus continguts, «encara que comprenc que alguns titulars i editorials siguin opinables».

Pel que fa a la presència de Menorca a IB3, Manresa va explicar que s'han augmentat els recursos humans dels informatius a l'Illa en un 25 per cent en la seva etapa com a director general, encara que és una xifra bastant inferior a la que es va assolir als inicis de l'ens públic l'any 2004. En aquell moment tenia un pressupost quatre vegades superior a l'actual. «Sense una televisió pública, només sortiria Menorca per escándols i accidents», va afegir.

Comentar


Todos sus comentarios serán previamente moderados. Gracias por participar.

* Campos obligatorios
AnteriorSiguiente
Página 1 de 3

TURandot
Hace un año

Y sin IB3 usted se tendría que buscar la vida, como todos. Eso sí, con un salario mucho más bajo.

Valoración:2menosmas

jo mateix
Hace un año

crec que es titular que surt esta equivocat, SENSE IB3 MENORCA NOMES SURTIRIA PER ES ESCANDOLS¡¡¡¡¡¡¡ I AQUET ILUMINAO , ES ES DIRECTOR DE IB3 Mare de deu del toro,(si seben avont es) com pot di aso aquet senyor, no será que es titular tindria que ser aquet MENORCA NO SURT PER IB3 SINO AHIA COLCA ESCONDUL ¡¡¡¡ Por dios menys mal que no me la mir ni siquiera cuant surtan escanduls una televisio mes xavacana imposible, numes surten noticias de Mallorca e ibisa, be lo dit quina vergonya de televioso i lo que due costa ¡¡¡¡¡ pero com repeteix ni ma la mir , me mir avans SALVAME DE LUX que no ib3...... lo dicho

Valoración:4menosmas

Un Menorquín
Hace un año

Éste como otros tantos, dicen muchas tonterías para defender su modo de ingreso, a mi, si me tocaran el bolsillo, también diría chorradas, mentiras y lo que hiciera falta. En cuanto deje de cobrar de los del 3%, dejará de defender su causa. Esto y muchos más que hay, Todo esto, supuestamente, claro.

Valoración:3menosmas

jjj
Hace un año

hay mas cadenas de tv y radio ,no hay que monopolizar como Tv3, ya hay adoctrinamiento claro en la cadena .

Valoración:0menosmas

Furneru
Hace un año

Es denigrante tener una television de estas caracteristicas si es la Pantalla del tiempo te enseñan los tejados del poligono de Mahon , si es futbol como si el Mallorca estuviera en primera, no aciertan ni una con el tiempo al menos en Menorca, documentales solo es Mallorca, Ibiza en cuanto aMenorca Olvidada cuanta historia y cuanto se puede escribir y filmar sobre s´a Roqueta, si la quitasen nos ahorrariamos una buena pasta.

Valoración:8menosmas

Xuroi
Hace un año

Es que es INFUMABLE el canal este. No entiendo quien puede verlo

Valoración:15menosmas

Manresa al.lucinat i flipat
Hace un año

I quins escàndols tenim a Menorca què omplin contingut a una tele?al.lucin amb Manresa!!!!o hi ha mala fe i mos vol fotre as nivellàs dels mallorquins a la força?

Valoración:15menosmas

mi opinión
Hace un año

Ahora resultará que ha inventado la penicilina el colega. Que ganas de tirar nuestros impuestos .

Valoración:20menosmas

joan
Hace un año

Pues yo no la encuentro a faltar, es mas, ni se si la tengo sintonizada... lo único para que sirve es para tener enchufados a los de turno y dar trabajo a los socios para que estén contentos... si os queréis parecer a TV3 tenéis para años luz...

Valoración:16menosmas

Ep com cag..
Hace un año

Una televisió tan infumable i inùtil com els que la van crear i els que la dirigeixen. Fa vergonya aliena veure-la, fins i tot sense voler, només fent zapping.

Valoración:15menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 3