Un moment de l'assaig de la banda | Sergi García

TW
0

La Banda de Ferreries inicia el 2018 amb el seu ja tradicional concert per Sant Antoni. Una actuació per a la qual enguany comptaran amb la col·laboració especial de dos músics no habituals en banda, un pianista i una arpista. En aquest cas, Eduard López i Elena Armenteros.

Josep Colom dirigirà, els propers 20 (20.30 hores) i 21 (12 h) de gener, a l'Auditori de Ferreries, una formació integrada per prop d'un centenar de músics. Així ho apuntava, ahir, el director, qui definia el programa d'aquest concert com «bastant dificultós, amb obres conegudes». L'objectiu és «intentar apostar per obres simfòniques amb dificultat tècnica i expressiva». Una exigència que, sens dubte, afavoreix la banda, que va guanyant qualitat amb cada actuació.

Solistes

En aquest concert, la Banda de l'Ateneu Musical de Ferreries compartirà escenari amb dos músics solistes. Per una banda, amb l'arpa d'Elena Armenteros, una artista ja consolidada, professora del Conservatori Professional de Música i Dansa de Mallorca, entre 2006 i 2015, i que ha actuat sota la batuta de directors com Mario Miragliotta, Albert Agudo o Salvador Brotons. Amb ella s'interpretarà «Crusoe Island», de Salva Luján. «Aquesta és una obra molt descriptiva i simfònica», apuntava Colom, a la vegada que xerrava també del pianista, Eduard López, un jove pianista que està estudiant el quart curs d'Interpretació de piano al Conservatori Superior de Música del Liceu, de Barcelona.

Lea la noticia completa en la edición impresa del 04 de enero en Kiosko y Más