Antonio Resines i Concha Velasco lideren una comèdia al voltant del món del teatre. | Sergio Parra

TW
0

El 23 de març, el Teatre Principal serà la segona aturada d'«El funeral», el nou muntatge que Pentación Espectáculos haurà estrenat la setmana anterior a Valladolid, i que té Concha Velasco i Antonio Resines com a primeres espases.

Els veterans actors conformen una de les propostes més potents del proper trimestre a la sala maonesa, però no és l'única. De fet, entre març i maig seran setze els espectacles de què podrà gaudir el públic menorquí, començant pel concert del Dia de les Illes Balears que l'1 de març protagonitzarà la Banda de Música des Mercadal amb el musical de «Les Misérables».

Com explicà ahir la gerent del 'Principal', Àngela Vallés, «volem arribar al màxim de públic possible a través de propostes de tots els gèneres i per a totes les edats». Així, hi haurà música, teatre, dansa, espectacles familiars, gospel música sacra, jazz o òpera.

Amb motiu del Dia de la Dona Treballadora, arribarà a Maó Franca Masu, una cantautora de Sardenya que treballa en la recuperació del català a l'illa italiana. Es celebraran també al teatre el Dia Internacional de la Dansa amb l'espectacle «Links» de la companyia CaraBdanza, i el Dia Mundial del Teatre amb l'obra de Resines i Velasco, la qual dirigeix el fill d'aquesta, Manuel M. Velasco, i que completa l'elenc amb els intèrprets Clara Alvarado, Emmanuel Medina i Cristina Abad.

A més, tornarà a trepitjar l'escenari de Maó el músic Mark De-Lisser, novament amb Moments a Cor, i la Capella Davídica de la Catedral de Menorca oferirà un concert de Setmana Santa.

Quant a teatre, el 'Principal' manté la seva aposta pel Festival de Teatre Infantil, el qual arribarà ja a la seva setena edició. «Volem que superi els límits del Teatre» oferint propostes a altres espais de la ciutat. Seran cinc dies de «teatre per adults a partir de 4 anys, per a tota la família», va descriure Vallés, qui espera poder fer actuacions a indrets com el geriàtric, escoletes infantils, a l'hospital Mateu Orfila i al carrer.

L'abril hi haurà una altra proposta interessant, l'obra de teatre «Calígula», del reconegut dramaturg Mario Gas, a partir del text d'Albert Camus, i comptant amb els artistes Pablo Derqui, Borja Espinosa, Pep Ferrer o Mónica López, entre d'altres.

El Teatre Principal tornarà a col·laborar amb el Festival Internacional de Jazz de Menorca. En aquesta ocasió amb una actuació de la Kyle Eastwood Band, d'un dels millors contrabaixistes del panorama internacional.

Òpera

«Rigoletto» és l'aposta de la 48a temporada d'òpera de la Fundació Menorquina de l'Òpera i els Amics de s'Òpera de Maó, cita que es complementarà amb la conferència de Ramon Gener.

La programació

Març

Dijous 1: «Les Misérables», amb la Banda des Mercadal.

Diumenge 4: «Mira, Miró», espectacle familiar de dansa.

Divendres 9: «Dansa d'amor», amb la cantautora Franca Masu.

Diumenge 11: «Concert de bandes», obres de Jacob de Hann amb el Conservatori Professional de Menorca.

Dimecres 14: Ràdio en directe, amb el programa «Hoy por Hoy Menorca».

Divendres 16: «X aniversari de l'Associació Musical de Maó», concert commemoratiu de la Banda de Maó.

Divendres 23: «El funeral», amb Antonio Resines i Concha Velasco.

Diumenge 25: «Gosel Experience», amb Moments a Cor i Mark De-Lisser.

Abril

Dilluns 2: «Concert sacre» de la Capella Davídica

Dissabte 7: «Calígula», escrit i dirigit per Mario Gas.

Del 18 al 22: Festival de Teatre Infantil, clown, circ, espectacles de carrer, cercaviles, titelles.

Divendres 27: Actuació de la Kyle Esatwood Band, en el XX Festival de Jazz de Menorca.

Diumenge 29: «Links», amb la Companyia CaraBdanza.

Maig

Dissabte 5: «Gran gala Sine Dolore», dirigida per Marlén Coll i amb actuacions d'artistes de l'Illa.

Diumenge 6: Conferència de Ramon Gener sobre l'òpera «Rigoletto».

Divendres 25 i diumenge 27: «Rigoletto», dirigit per Matteo Beltrami (musical) i Massimo Gasparon (artística) i amb Amartuvshin Enkhbat, Ivan Magri, Jessica Nuccio o Antonio di Matteo.