Can Saura obrirà al juliol amb una exposició temporal

|

Valorar:
Can Saura reobre les seves portes al ciutadà.

Can Saura reobre les seves portes al ciutadà.

Josep Bagur Gomila

Can Saura obrirà parcialment amb una exposició temporal de fons arqueològics a la primera planta com a primer pas per a la posta en marxa completa d'aquest equipament cultural que podria ser una realitat el 2019.

Així ho va explicar el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Ciutadella, Josep Juaneda, a la presentació del projecte museològic de Can Saura, que ha enllestit Francina Cardona, gestora cultural de l'empresa Mediterraneum.

El projecte contempla articular el nou Museu de Ciutadella en tres espais. Can Saura, com a seu principal i de l'exposició permanent; la sala municipal d'exposicions del Roser com a sala d'exposicions temporal; i el Bastió de sa Font, on hi haurà els laboratoris de restauració i la reserva de fons del museu.

Gestió

La idea municipal, segons Juaneda, és que la gestió d'aquest complex museístic vagi a càrrec de la Fundació Ciutadella Cultura que s'encarregaria també de l'espai escènic del Teatre Born quan aquest estigui en funcionament.

El projecte d'obrir ja aquest estiu la planta baixa de Can Saura amb una exposició temporal, al mateix temps que es tanca el Bastió de sa Font, es complementarà amb una segona fase posterior. L'Ajuntament treballa ja en la redacció del projecte museogràfic executiu, que entrarà en els detalls de l'exposició permanent i en els plans de gestió, comunicació i producció del museu.

El full de ruta municipal és que en 2019 ja es pugui visitar a Can Saura l'exposició permanent definitiva que incorporarà els fons que es podien veure al Bastió de sa Font amb les noves troballes dels darrers anys. La fita final és que sigui el referent i l'eix de la cultura a Ciutadella.

Comentar

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

Toene
Hace más de 3 año

Tiene licencia de apertura??

Porque sino tiene todos los empresarios a los que se la han exigido, pueden denunciar por prevaricar al ayuntamiento, unos sí y otros no??

Valoración:5menosmas

Stop feixisme!
Hace más de 3 año

Can Saura es va adquiri com a espai cultural per sa falta que en tenim a Ciutadella. Com a museu, sales d'exposició, tallers per associacions, etc... Es Govern Balear i s'Ajuntament hi van invertir una bona partida pressupostària. Però sa mala gestió pública de les obres va provocar una desviació d'aquesta que ningú va voler assumir. I per açò ho van voler cedir com a jutjats, per amortitzar aquestes desviacions de doblers. Coses del PP que sí, hem de pagar tots.

Valoración:8menosmas

Es notari, levanto acto...???
Hace más de 3 año

Otra filfa de los politicos. No hay dinero para arreglar calles, goteras en colegios, reformas en centros médicos y etc.etc.etc. Ahh pero si para tirarlo en caprichos "museisticos" ¿cuantos años de obras? ¿cuanto costo la compra al final? ahora museo, antes juzgados, intentos de venta a cadenas hoteleras.....¿se imaginan si la empresa privada tuviera tal proceder? en fin no pasa nada ¡¡ paga el ciudadano !!

Valoración:-6menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1