El Consell destina més de mig milió d’euros a impulsar el sector cultural

L’Executiu insular amplia les línies de suport a la creació i promoció de les arts illenques amb una dotació econòmica que duplica la de l’any passat

| |

Valorar:
preload
El conseller Miquel Àngel Maria i tècnics del departament presentaren aquest dimarts les novetats al sector

El conseller Miquel Àngel Maria i tècnics del departament presentaren aquest dimarts les novetats al sector

Gemma Andreu

Impuls i clar suport a la creació i promoció de la cultura menorquina. El Consell treu les línies d'ajuda per al sector cultural de l'Illa que vénen enguany acompanyades de novetats tant pel que fa als beneficiaris, com pel pressupost, que s'incrementa notablement. El conseller de Cultura i Educació, Miquel Àngel Maria, va mantenir aquest dimarts una trobada amb entitats, professionals i representants del sector per donar a conèixer el seu compromís amb la cultura.

Les principals novetats es centren en el desplegament del pla de foment de les arts escèniques, dotat amb un pressupost de 143.000 euros i una nova convocatòria de suport a la creació en arts visuals, que en aquest cas, ha estat dotada amb 60.000 euros.

Aquestes dues línies se sumen a les que anualment publica l'Executiu insular, és a dir, la convocatòria d'ajuts a les entitats culturals, el programa «Menorca, Música i Teatre», la línia d'ajudes al foment de l'ús del català i el Pla de suport als autors literaris de Menorca que també incorporen alguna novetat pel que fa als beneficiaris.

El departament de Cultura destina enguany al conjunt de les convocatòries un pressupost total de 517.000 euros, una xifra que representa un increment del 101 per cent respecte a l'any anterior quan les convocatòries van rebre una aportació econòmica de 257.000 euros «en compliment del compromís de l'equip de govern del Consell de recuperar, al llarg d'aquest mandat, les quanties de les ajudes culturals d'abans de la crisi que foren severament retallades durant el mandat anterior pel govern del Partit Popular», especifica el departament en un comunicat.

La quantia dedicada a aquestes convocatòries l'any 2015 era de 180.000 euros. Des de llavors, s'ha produït un increment constant fins a enguany, quan la dotació gairebé la triplica.

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

Joanet
Hace más de 2 año

Para las becas de estudiantes sueltan poco, cada año el mismo dinero.

Valoración:0menosmas

Reflexions
Hace más de 2 año

El consell hauria de fer un pensament i anar lligant totes les arees, seria més eficient. La cultura és un bé preciat de i per tots. Estan molt bé aquest tipus d'ajudes. Però, també hem de pensar com arribar a tots els sectors de gent,... Infància, joves, families, persones amb diversitat funcional,...

Valoración:3menosmas

TURandot
Hace más de 2 año

Como dicen mas abajo, ya lo decía Barón Rojo. Kultura con K para estos. Cierre del Consell y listo.

Valoración:1menosmas

jesus verduch
Hace más de 2 año

Si ya lo decía una canción titulada 'picos de oro'. Le gusta pronunciar palabras mal sonante para así disimular que es un ignorante. Quiere ser concejal de algún ayuntamiento porque lo cultural es el mejor invento. Hay cosas mas prioritarias, bien estar social, pagar deuda. Estos inútiles ignorantes que si no estuvieran en la política seguro que se morirían de hambre. Casta de esnob.

Valoración:12menosmas

Comentaris
Hace más de 2 año

Tots aquests comentaristes contra la cultura es qualifiquen ells mateixos. La cultura és lo més important que hi ha. És lo que ens diferència dels animals.

Valoración:-4menosmas

Ullastre
Hace más de 2 año

El Consell destina més de mig milió d’euros a impulsar el sector d'agitació i propaganda del separatisme català.

Valoración:3menosmas

Sebastia Benejam
Hace más de 2 año

¿publicará es Diari sa llista de beneficiaris? estaria be saber qui/ns serán els agraciats i ses seves propostas culturals ¿no?. Entre tant estaría be que se Conselleria d'Esports tambe incrementas amb al mateix percentatge el seu Pressupost no? ahh que l'esport per els "proceres" de MES no es CULTURA.

Valoración:7menosmas

Despilfarro
Hace más de 2 año

Despilfarro catalanista es lo que és,increible com llançan es doblers públic.

Valoración:20menosmas

Rita
Hace más de 2 año

Què es cultura per aquesta gent? El valtonic? Si vols enganar a qualcú, posa dins la frase la paraula "cultura"....... S´ho empasaran tot!

Valoración:19menosmas

cromapons
Hace más de 2 año

Estic content de l'impuls del sector cultural , feia molta falta i esper que a partir d'ara sigueixi la mateixa linia.

Valoración:-13menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1