La famosa estatueta del Manneken Pis de Brussel·les ha arribat a Menorca convertit en l’espectacle familiar «Manneken’s Piss» | Javier Coll

TW
2

No només el món editorial va aprofitar, aquest dissabte, el temps primaveral per sortir al carrer. També les arts escèniques s'hi van apuntar, de la mà del VII Festival de Teatre Infantil de Maó, esdevenint, igualment, d'un gran èxit de públic, tant el matí com el capvespre.

Durant tot el dia es van fer fins a set funcions, de cinc espectacles presentats per diferents companyies, en localitzacions diverses de la ciutat. Els actors del Centre de Titelles de Lleida van ser els primers a sortir al carrer, amb el cercavila «Hathi» que repetirien més tard, el capvespre. Una proposta a partir d'un gran elefant originari de l'Índia, amb el seu cuidador i el seu guia, i que intenta difondre un missatge de respecte als animals i a la natura, amb l'acompanyament de músiques hindús per traslladar el públic al país asiàtic.

La companyia dels Comediants de la Baldufa van agafar el relleu amb «Safari», amb més de 300 persones, entre infants, pares, mares i avis i àvies, totalment entregats a una proposta que els fa viatjar a la sabana africana amb en Pinyot i en Carabassot a la recerca del desaparegut lleó, que trobaran gràcies a l'ajut de la girafa, la monea, l'elefant i el cocodril. Una troballa que desvetllarà la tristor d'un lleó que no sap rugir. Un espectacle ple d'enginy escenogràfic, amb elements convertibles per sorprendre el públic constantment, emmig d'uns diàlegs i unes escenes carregades de bon humor. Ho demostren les rialles perennes que sorgien de la platea i les llotges del 'Principal'.

El festival no aturava, i just acabada la funció a la sala, a ses Moreres apareixia la famosa estatueta belga del Manneken Pis. O, millor dit, del «Manneken's Piss», que no és, precisament, el mateix... Perquè sí, les rialles les provocaven un, dos i fins a tres petites estatuetes, mig home i mig bronze, amb les seves contínues incontinències en direcció al públic. Una proposta divertida per a tots els públics que donà pas a la màgia de Nacho Diago, ja el capvespre, a la Residència Geriàtrica de Maó, en el que va ser l'acostament del festival als residents i els seus familiars. I ja el vespre, la companyia madrilenya Nueveunocirco pujà a l'escenari del 'Principal' amb «Sinergia 3.0», una proposta que combina dansa, malabars, equilibris i tecnologia.

El festival, que va començar dimecres amb tres dies de sessions teatrals a les escoletes, i divendres amb els espectacles «Zeppelin» i «Circ cabaret d'Armando Rissotto» i la màgia de Nacho Diago, finalitzarà aquest diumenge amb funcions de «Patufet» (10 i 11.30 hores) i «Viatge a la lluna» (12.30) al Teatre Principal, i «La caja» a la sala Albert Camus de Sant Lluís (18 i 20 hores).