Sant Jordi 2018

Lectors a la recerca de lletres

Menorca celebra el Dia del Llibre a tots els pobles amb paradetes carregades de novetats editorials

|

Valorar:
Els llibres són els autèntics protagonistes d’aquesta diada, que té en la rosa el complement perfecte

Els llibres són els autèntics protagonistes d’aquesta diada, que té en la rosa el complement perfecte

Josep Bagur Gomila

Amb temperatures que van superar els 23 graus, es va rebre a Menorca la festivitat del Dia del Llibre, un esdeveniment que va treure al carrer milers de persones, que van aprofitar per passejar pels centres dels diferents pobles on s'havien instal·lat les respectives fires.

Un ambient plenament primaveral va acompanyar en aquesta primera jornada, en què els llibres, i també les roses, sortien al carrer per atracar-se i mostrar-se als potencials lectors, tant aquells que ho són habitualment, com els que llegeixen de forma esporàdica i que aprofiten dies com aquests per adquirir qualque llibre.

Pobles

Aquest dissabte de temperatures agradables el van aprofitar a tots els pobles, tret des Migjorn Gran, on la fira se celebrarà aquest diumenge, a l'aparcament de l'Avinguda David Russell (de 10 a 14 hores), i també as Castell, on han preferit optar per muntar aquest diumenge les paradetes d'exposició i venda de llibres i roses, a l'Esplanada (a partir de les 10 hores). I Ciutadella, on la fira seguirà aquest diumenge i també dilluns, dia de Sant Jordi, on, igual com a Maó, hi haurà les tradicionals visites d'escolars.

[Lea la noticia completa en la edición impresa del 22 de abril en Kiosko y Más]

Comentar

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

AnteriorSiguiente
Página 1 de 2

Historiador
Hace más de 2 año

A molts des comentaristes els aconsell que aprofitin es dia d'avui, dia des Llibre, per comprar un bon llibre d'història. Els ajudarà a entendre, potser, quin és es significat de sa bandera de Menorca (o sa de Balears) amb sa que sembla que es vesteixen cada dia davant un mirall. Perquè darrere de s'escut (actualitzat) de sa Universitat General de Menorca, aquella institució que representà es menorquins durant 500 anys i que va ser abolida per es Borbons, hi ha sa Senyera Reial, les famoses ''quatre barres de sang'', emblema del Casal de Barcelona, els reis responsables de que siguem qui som. Almanco, recomanaria comprar i, sobretot, llegir algun llibre, en tost de perdre's en banalitats absurdes i problemes d'un odi rancorós i ignorant.

Valoración:10menosmas

manumenorca
Hace más de 2 año

... hay que leer más, pues es como los viajes, le abre la mente a gente cerrada... echo en falta reediciones de éxitos pretéritos tipo Hitchens o Dawkins, porque veo en los foros gente que le hace falta leerlos... lástima que suelan exhibir mayoritariamente novedades... lo que han hecho con "La influencia francesa en Minorque" al reeditarla es una gran idea

Valoración:1menosmas

Ignoraré
Hace más de 2 año

Si en tost de mirar ses teles de davall sa taula llegissin qualque llibre dels que hi ha damunt se'ls hi acabaria sa botxor aquesta que tenen amb sa cosa catalana.

Valoración:11menosmas

Senyera
Hace más de 2 año

La senyera de Menorca ha estat durant 700 anys la quatribarrada. Com la de totes les Balears, Catalunya, Aragó i València. Exactament iguals. Només amb la democràcia i les autonomies es van inventar les noves senyeres. Exeptuant Catalunya, Aragó i Catalunya nort (França) que segueixen amb senyeres iguals.

Valoración:12menosmas

Joan (DeCiutadella)
Hace más de 2 año

La Festa del Llibre és una bona oportunitat per a sortir a veure llibres i trïar-ne qualcun per a llegir. Sa pena és que n'hi ha molts que NOMÉS compren llibres un dia com avui. [O tal vegada hauria de dir que GRÀCIES a que ALMANCO en compren avui]. La lectura és necessària TOT L'ANY. I alguns dels qui heu posat comentaris aquí sembla que només importa d'on és la bandera que hi ha posades a les parades... No anam bé no. De tots els comentaristes ¿quants n'hi ha que heu comprat qualque llibre? Només n'hi ha un que ho diu... [Jo n'he comprat 2, però no és la única compra de llibres que faig al llarg de l'any]

Valoración:14menosmas

SENYera
Hace más de 2 año

Jo no en vaig veure cap de bandera, només decoracions amb es colors de sa senyera, sa bandera de sa corona de Aragó que després van adoptar ses counitats autonomes de Valencia, Catalunya, Aragó y Balears. Cuatre barres vermells i cinc grogues que ens representen a totes quatre comunitats i ens recorda que tenim un passat, una cultura i una llengua en comú.

Valoración:29menosmas

Biel
Hace más de 2 año

Molt bon ambient.

Valoración:25menosmas

Toni
Hace más de 2 año

Un poc més de cultura i menys odi us aniria molt be als de sempre. La catalanofòbia no us deixa viure

Valoración:21menosmas

Así nos va...
Hace más de 2 año

Si os preocupa más el escudo que si los niños y niñas leen o no tenéis (y por extensión tenemos) un problema.

Valoración:30menosmas

Luis
Hace más de 2 año

No entiendo que se empeñen en poner una bandera de otra comunidad en vez de poner la de las Islas Baleares.

Valoración:-9menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 2