El vicepresident de l’Ateneu, Antoni Casasnovas, i la presidenta, Margarita Orfila, ahir, amb el director artístic del Festival, Joan Taltavull. | Gemma Andreu

TW
1

La setena edició del Festival Pedra Viva arriba amb novetats en relació amb la seva localització. I és que, tot i que manté la seva base principal a les Pedreres de s'Hostal, a Ciutadella, enguany fa un pas cap a la descentralització, per convertir-se en un projecte de major abast insular.

És així que el 'Pedra Viva' amplia els seus escenaris, i suma a les habituals ubicacions dins del recinte de les pedreres, dues noves localitzacions, gràcies a la col·laboració de l'Ateneu de Maó. Per una banda, el Teatre Principal de Maó, on el 17 d'agost (12 hores), el director teatral Pitus Fernández, la violinista Esther Pons Barro, i la ballarina i coreògrafa Doryan Suárez, participaran en un col·loqui titulat «Què vol dir ser artista a Menorca?», que serà moderat per la gerent de la sala maonesa, Àngela Vallés.

L'altre escenari a la ciutat de llevant serà la fortalesa de La Mola, on el Festival Pedra Viva desembarcarà el 10 d'agost (21 h) amb el muntatge «West Side Story», que s'haurà vist també a Líthica, dos dies abans.

Aquest és un espectacle que protagonitzarà l'Agrupació Musical de Ciutadella, sota la direcció de Joan Mesquida, en la qual els músics posaran música en directe a diferents fragments musicals de la pel·lícula.

Aquesta ampliació del camp d'acció respon a una proposta sorgida entre els mecenes del festival. «Es va comentar que és una pena que el 'Pedra Viva' es tanqui a Ciutadella, quan en realitat la pedra podria ser tota Menorca», justificà el director artístic del festival, Joan Taltavull. I què millor que fer-ho «amb l'entitat més important i més activa de la part de llevant», l'Ateneu de Maó, el qual compta amb una massa social d'uns 800 socis, com recordà la seva presidenta, Margarita Orfila, qui valorà positivament «el fet d'unir dues entitats i intentar fer promoció del festival a la zona de llevant».

Aquest nou vincle s'ha recollit amb un conveni de col·laboració i els socis de l'Ateneu tindran un descompte del 20 per cent en la compra d'entrades, que es pot fer a taquilla o a través de la web del festival.

El vicepresident de l'Ateneu, Antoni Casasnovas, i la presidenta, Margarita Orfila, ahir, amb el director artístic del Festival, Joan Taltavull. Foto: GEMMA ANDREU