Les sales confien que la baixada d’IVA dugui més públic

TW
7

A les sales de cinema de Menorca ha repercutit la baixada de l'IVA del 21 al 10 per cent en el preu de les entrades. És a dir, anar a veure una pel·lícula costa 50 cèntims menys.

Tant els Cinemes Canal Salat, de Ciutadella, com els Cinemes Ocimax, de Maó, han traduït la baixada de l'Impost sobre el Valor Afegit en una reducció en els preus de les localitats.

A les sales de ponent, a partir d'aquest divendres, el preu de l'entrada passa de 7 a 6,50 euros per a les projeccions de divendres a diumenge, els festius i les vigílies de festius, i de 5,50 a 5 euros per als jubilats (dimarts i dijous). El dia de l'espectador (dilluns i dimecres) es manté la tarifa (4,90 euros), i també en el cas de les projeccions d'òpera i ballet (en directe, 16 euros o 13 l'anticipada; i en diferit, 13 euros o 11 l'anticipada), ja que el 2012, quan el govern va incrementar l'IVA, no es va repercutir en els preus. A més, en la compra a través del web es deixa de cobrar el mig euro per càrrecs de gestió i el preu de l'entrada passa a ser el mateix que a taquilla.

A Maó, l'entrada dels dimarts, dijous, divendres, dissabtes i diumenges passa de 7.50 a 7 euros; els dilluns, 4,50 euros; i els dimecres (tret de festius), 3,90 euros.