imatge de la pàgina de presentació de la nova agenda

TW
0

El Consell ha creat la nova agenda cultural de Menorca, substituint l'antiga pàgina web per la nova, agenda.menorca.es. Un portal que té quatre objectius principals, per una banda donar a conèixer les propostes culturals que s'organitzen i esdevenir una guia de consulta de referència a nivell insular, i per l'altra, millorar la coordinació entre programadors per evitar duplicitats i contribuir, alhora, a la dinamització de la indústria cultural.

La coordinació d'aquesta nova eina va a càrrec de l'empresa Mediterraneum, que ha guanyat el contracte de gestió per un any, societat que es reunirà periòdicament amb els programadors per intentar evitar, per exemple, coincidències d'esdeveniments en les mateixes dates. Per fer-ho possible, es crea la comissió de coordinació cultural, en la que hi participaran «els principals organitzadors» d'esdeveniments, inclosos ajuntaments i entitats, com apuntava el conseller de Cultura, Miquel Àngel Maria.

Continguts

La nova agenda reunirà l'activitat cultural, a més d'un complet directori dels equipaments culturals, amb informació i, a partir de setembre, indicant l'itinerari per arribar-hi.

L'usuari podrà, a través d'ordinador, mòbil o tauleta digital, personalitzar les recerques, per tipologia, per municipi, per dates o pel tipus d'equipament on es realitzin les activitats.

Maria defensa que la nova agenda deixa enrere una pàgina que havia perdut agilitat. Així, la nova «és necessària perquè internet ha canviat molt, i també la manera de navegar, i hi ha la forta irrupció de les xarxes socials». I l'usuari podrà compartir qualsevol esdeveniment, ràpidament, a través de Facebook, Twitter i Google Plus.

El projecte està ara en fase d'inici. Amb la comissió i amb els membres que en formin part, hi ha d'haver un intercanvi d'informació que enriqueixi el teixit cultural, amb la idea que afavoreixi la indústria i un millor contacte amb el públic. De fet, la web anirà evolucionant amb més funcionalitats, en funció de l'ús que se li vagi donant.