Imatge del lliurament de la darrera edició dels premis | Javier Coll

TW
0

Ja s’han començat a rebre els primers originals per participar en els premis periodístics que convoca Editorial Menorca. La data límit per presentar-se a qualcuna de les tres modalitats és el pròxim 8 de gener, mentre que el lliurament dels guardons tindrà lloc el 16 de gener, vigília de Sant Antoni, en el tradicional sopar del diari MENORCA en què també es lliuren els premis Protagonistes de la Vida Menorquina.

Els tres premis periodístics que atorga Editorial Menorca duen els noms de Mateu Seguí Puntas (d’articles), Domingo Marqués (de fotografia periodística digital) i Andrés Casasnovas (d’entrevista i reportatge periodístic), tres persones que romanen lligades per sempre a la trajectòria del diari.

El concurs d’articles és de temàtica lliure i està dedicat a la joventut, podent-hi participar, amb un màxim de dos treballs, les persones nascudes a partir de l’any 1993. Mentre que el destinat als gèneres d’entrevista i reportatge, que han de tractar personatges i continguts menorquins de lliure elecció, no té límit d’edat per participar-hi. En tots dos casos, a més de ser treballs inèdits, poden redactar-se tant en castellà com en català, amb una extensió màxima de quatre folis.

També han de ser inèdites les fotografies (un màxim de dues per concursant) que optin al premi Domingo Marqués, que han de ser de temàtica menorquina i tampoc hi ha límit d’edat per prendre-hi part. Cadascun dels tres premis té una dotació de 500 euros i es publicaran a les pàgines del diari MENORCA i a la web menorca.info.

A la darrera edició, el premi Mateu Seguí Puntas d’articles va anar a parar a mans de Simón Abellán Cardona pel seu treball «Sobre passar el temps i fer coses»; mentre que el Domingo Marquès de fotografia fou per Josep Taltavull Salord per la imatge «Diez kilómetros después»; i l’Andrés Casasnovas va ser guanyat per Isabel Rodríguez Anglada pel seu reportatge «Rumbo heroico».