Una imatge d’arxiu del grup Traginada que va gravar tres discos: «Traginada: Menorca», «Pels camins de Menorca» i «Cançons de Menorca». | Archivo

TW
0

És un dels plats forts del programa de la Diada de Sant Antoni d’enguany i l’acollida que ha tingut ha superat les expectatives. Es tracta del concert «Menorca canta Traginada» del 17 de gener al Teatre Principal que s’haurà de fer dues vegades a causa del gran èxit obtingut en la demanda d’entrades. Les localitats, al preu de donatiu d’un euro pel Fons Menorquí de Cooperació, es van posar a la venda a les 12 de la nit i a les vuit del matí ja s’havien exhaurit.

Ahir es va decidir fer un segon concert que començarà a les 17.30 que se suma al que ja estava programat a les 20 hores el dia de la festa de Sant Antoni. Les noves entrades es poden obtenir a través del web Menorca Illa de Cultura o del Teatre Principal. Així mateix, el Consell ha anunciat que les persones que no tenguin accés a Internet poden recollir entrades, avui i demà, 9 i 10 de gener, de 8.30 a 14 hores, a les oficines del Consell Insular de Maó (Plaça de la Biosfera) i Ciutadella (plaça de la Catedral).

40 anys

L’homenatge a Traginada coincideix amb el quaranta aniversari de la gravació del primer disc d’aquest grup que va ser un referent a la seva època, la transició, en uns temps de reivindicació.

Noticias relacionadas

Joan Carles Villalonga, que juntament amb la seva germana Annabel, és el director musical i artístic del concert creu que l’entusiasme que ha despertat l’homenatge és degut a gran record que va deixar la música de Traginada entre el públic.

«Van ser uns renovadors de la música tradicional de Menorca en una època de canvi i les seves cançons continuen sent molt conegudes», diu Villalonga.

Un altre motiu de la gran acollida de l’homenatge és el gran cartell de músics que hi actuaran. Com a solistes figuren Maria Camps, Clara Gorrias, Cris Juanico, Anna Ferrer, Miquel Mariano i Guiem Soldevila que cantaran un parell de cançons cadascú i una conjunta. Estaran acompanyats per Àngel Gelabert , al piano, teclats i acordió; Pablo Millas, contrabaix; Moisès Pelegrí, percussió: Nicolau Espinosa; llaüt i Annabel Villalonga; guitarra, més un cor format per Ali Coll, Anna Gener, Joan Carles Villalonga i Edu Cendán.

Així com Traginada va posar al dia la música tradicional, els directors d’aquest homenatge han volgut actualitzar també el so del ja llegendari grup amb noves versions de les seves cançons amb un so més actual.

Cap dels membres originals de la banda actuaran al Principal, però tots els músics que hi participen van créixer escoltant les seves cançons.