Joan Mercadal i Lali Olives, a les bandes, amb Albano Gómez i la seva dona durant la imposició de la Lira d’Or de l’Orfeó, el novembre passat

TW
1

Lali Olives Casteyó, l’actual secretària de l’Orfeó Maonès, rellevarà Joan Mercadal en la presidència de l’entitat. Açò serà si així ho decideixen els socis i si no sorgeix cap altre candidat al càrrec durant l’assemblea anual que tindrà lloc el 25 de gener.

Joan Mercadal va renovar el seu mandat l’any passat, després de quatre anys com a president. Va ser gairebé una decisió forçosa, ja que com indica ell mateix, «costa molt de trobar algú que vulgui fer-se càrrec» d’una entitat amb un volum tan important. Era una pròrroga que Mercadal sabia que no arribaria a quatre anys més, sinó que s’allargaria només el temps necessari fins que hi hagués una persona amb ganes de seguir la seva tasca.

«Dimitesc perquè amb quatre o cinc anys ja n’hi ha prou i perquè sempre he pensat que no és bo que els càrrecs s’allarguin tant», diu Mercadal, qui preferia ahir no desvelar el nom de qui, si no hi ha novetats, serà la nova presidenta de l’entitat. «Els estatuts diuen que en la mateixa assemblea, qualsevol pot presentar-se com a candidat, i per tant, encara no és segur», mantenia.

Joan Mercadal admet que la presidència de l’Orfeó no és una tasca fàcil. «Suposa sacrifici i esgota molt, jo ho deix content perquè ha estat una etapa interessant i, venint d’una etapa difícil financerament, deix l’entitat sanejada».

Lali Olives, que fins fa uns mesos era la secretària d’alcaldia de l’Ajuntament de Maó, és una dona molt implicada socialment i culturalment. Ho demostra que és membre de les juntes directives de tres de les entitats més rellevants de Maó. És secretària segona de l’Ateneu de Maó, vicepresidenta primera de Joventuts Musicals, i ara passarà a ser la presidenta de l’Orfeó Maonès.