Pol Marban omple de vida el carreró de ses Bruixes

|

Valorar:
Pol Marban posant al costat del nou i artístic mural del carreró de ses Bruixes de Maó.

Pol Marban posant al costat del nou i artístic mural del carreró de ses Bruixes de Maó.

Javier Coll

L’art urbà de Pol Marban i un poema de Francesc Florit Nin han donat nova vida al Carreró de ses Bruixes de Maó. Es tracta d’una iniciativa de l’hotel boutique Jardí de ses Bruixes per recuperar amb un gran mural un petit carrer que era pràcticament marginal.

Una avioneta, un home que mira l’horitzó, una dona amb vestit blanc i capell o un Volkswagen escarabat aparentment encallat en un camí de sorra són algunes de les figures del mural d’uns 30 metres de l’artista menorquí. Aquesta obra gràfica es complementa amb els versos d’«Inventari primer», d’un milenar de caràcters que el mateix Marban està reproduint a la paret.

El procés per a pintar el mural ha significat una setmana de feina i encara no està completament acabat, ja que Marban espera que pari el vent per completar tot el text del poema de Florit Nin.

El procés va començar amb un esbós del projecte a fi que els veïns li poguessin donar el vistiplau. Una vegada superat aquest tràmit l’obra ha pogut anar feliçment endavant.

Dos relats

El pintor diu que la part gràfica i la poètica no són unitàries, però estan vinculades pel fet de ser ambdóss relats, i tenir les dues un rerefons positiu.

Respecte al significat de les seves pintures, Marban diu que prefereix donar-li una interpretació oberta i que cadascú faci la que li suggereixin les imatges. «Han passat algunes persones per allí que deien les seves interpretacions i totes m’han agradat. Si jo digués la meva pròpia idea, tancaria moltes portes», afirma l’artista.

Quan al poema, Florit Nin evoca la veu de les pedres, una font que riu amb un fil de plata, la magrana oberta, el llavi molsut, el pler de l’espatlla o els pensaments d’un arbre fruiter en una construcció intimista, sensual i complexa.

Poesia i pintura es donen així la mà al Carreró de les Bruixes, abans un lloc oblidat de la ciutat. Marban creu que els ciutadans han d’estar content perquè un carrer que sempre havia estat un cul-de-sac, i pel qual molta gent no hi passava hagi guanyat ara una nova vida i sigui un lloc per visitar.

En tot cas, afegeix que per tal que l’obra estigui acabada del tot faltaria millorar l’enllumenat que ara és una mica deficient.

Comentar

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

eulàlia domènec
Hace más de 2 año

M'agrada molt el resultat i m'agrada molt la iniciativa i que a més hagi sortit d'una empresa. Em sembla fantàstic promoure l'art, i l'art al carrer és una manera molt generosa de compartir-lo. Bravo Marban!, i gràcies al Jardí de ses Bruixes!

Valoración:2menosmas

Pintaire graffiter
Hace más de 2 año

Hi ha una diferència entre el que és Graffiti entès com s'entenia en els orígens, sobretot a NY. Deixar la marca propia en el lloc més visible possible, molt arrelat a la cultura hip-hop. I hi ha l'street art modern, que tot i compartir espai i sovint eines, res té a veure amb el graffiti original. Si bé és cert que l'street art sovint és clandestí, però bé estaria no mesclar ous amb caragols. Menorca té molts espais on es podrien fer intervencions interessants, de l'estil que ha anat fent el festival Vang! anys anteriors. I per acabar, potser sí que a Menorca hi ha pintors millors, però on està escrit que tot ho hagi de fer sempre el millor?

Valoración:-3menosmas

M’agrada
Hace más de 2 año

M’agrada aquest “grafiti”. Com també el que hi ha a l’estació d’autobussos i el que hi ha a la antiga porta de Mobles Victori. En canvi hi ha moltíssims grafitis nous a Menorca que no son res més que lletres, que son horribles i d’art no tenen res. No fan res més que embrutar com els que fan al metros de les ciutats.

Valoración:10menosmas

ARRAN
Hace más de 2 año

A MENORCA HI HA MOLTS DE PINTARES Y GRAFITEROS QUE HO FARIAN MILLOR

Valoración:-14menosmas

Pol Marban
Hace más de 2 año

Todo un placer participar en la dignificación de esta peculiar calle de Mahon. Espero se respete y todo el mundo pueda disfrutar de ello, al fin y al cabo lo he hecho yo, pero es de todos.

Valoración:28menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1