Un fragment de la traceria d’un dels finestrals de la Catedral de Menorca s’ha desprès i ha caigut des d’una altura d’uns vint metres | Gemma Andreu

TW
1

Un fragment de la traceria d’un dels finestrals de la Catedral de Menorca s’ha desprès i ha caigut des d’una altura d’uns vint metres, a l’interior del temple. Un succés que ha obligat a fer una intervenció d’urgència, per refer l’element decoratiu i per comprovar l’estat de l’estructura i evitar més despreniments.

El rector de la Catedral, Josep Manguán, apuntava ahir que l’element que ha caigut no és gaire gros, uns 20 centímetres, però que ha obligat a instal·lar dues bastides, una a l’interior i l’altra a la part de fora de l’església.

El finestral que ha estat afectat és el que està situat a la capella de la Capella Davídica, que dóna al costat sud de la Catedral, al costat del carrer de Ses Voltes. La intervenció va a càrrec de l’arquitecte Jordi Pons i s’espera que entre ahir i avui mateix pugui quedar resolta, col·locant una peça nova, tallada al taller, per substituir el tros de marès que va caure.

Comprovacions
«Es revisarà tot, perquè no hi hagi cap trencament ni cap fissura, i es col·locarà la peça nova, de pedra, que han fet amb una plantilla», explicava Josep Manguán.