Una obra de Marc Jesús a l’hospital

|

Valorar:
preload
L’escultura ha quedat instal·lada al hall de l’hospital Mateu Orfila.

L’escultura ha quedat instal·lada al hall de l’hospital Mateu Orfila.

13-04-2019 | Javier Coll

Una escultura de Marc Jesús dona des d’ahir la benvinguda a totes les persones que entren a l’hospital Mateu Orfila. Es tracta d’una donació d’Alcer Menorca i està dedicada als donants d’òrgans i teixits.

L’artista ha batejat l’obra amb el nom d’una cançó dels Beatles «All you need is love» i està en part inspirada en l’estètica pop art de la portada d’aquell disc de Lennon i McCartney, publicat l’any 1967.

Feta d’acer inoxidable i pintada amb colors alegres, l’escultura mesura prop de tres metres i representa una dona, blava com tota la imatgeria de Marc Jesús, i que té fora del seu cos els principals òrgans com el cor, els pulmons, els ronyons o un ull.

«Quan Alcer em va fer l’encàrrec em vaig regirar una mica perquè el tema em semblava dur, fins i tot ‘gore’», diu Marc Jesús. Finalment va veure que el que calia era donar un missatge positiu perquè com es diu a les campanyes «donar òrgans és donar vida».

Color i vida

La presidenta d’Alcer Menorca, Loli Ameller Pons, comparteix la idea que és una obra amb molt color i vida que desperta emocions.

És un projecte que des de fa temps rondava per la directiva de l’associació que té com a principal objectiu la lluita dels malalts de ronyó, però també promou la donació. Aprofitant finalment que l’entitat ha fet 25 anys s’ha fet realitat la idea de fer una escultura commemorativa.

Per a dur-la a terme es va fer l’encàrrec a un artista de prestigi com és Marc Jesús, qui afirma que tant ell com el taller metal·lúrgic Germans Martí han fet el possible per estirar al màxim el pressupost del qual disposaven al tractar-se d’una feina per una entitat amb fins socials.

Per la seva part, Loli Ameller creu que al marge del missatge alegre i positiu de la nova escultura queda també un petit matís de tristesa per tots els malalts que no la podran veure ja.

En qualsevol cas, Alcer Menorca, que compta amb l’actualitat amb una setentena de socis, ja té al hall l’hospital Mateu Orfila una obra que promou simbòlicament el seu lema: Fes-te donant, regala vida».

Comentar


Todos sus comentarios serán previamente moderados. Gracias por participar.

* Campos obligatorios
AnteriorSiguiente
Página 1 de 2

Sr Crack
Hace 6 meses

Gracias al Dr Domingez y a todas la enfermeras de diálisis tanto de Ciutadella como de Maho y dar mi apoyo a todo los que ahora están en esta situación.

Por lastima no puedo decir lo mismo a Alcer. En los años que estuve en diálisis NUNCA supe nada de ellos ni tuve apoyo ni información.

Señores de alcer si les sobra el dinero pasen a ver a los enfermos e infórmense si tienen problemas con los accesos vasculares, de insomnio, alimentación, con las medicinas, económicos yyyy

Valoración:-1menosmas

siempre pilla
Hace 6 meses

siempre pilla

Valoración:-3menosmas

Bep.
Hace 6 meses

Ciutadallenca, no hagas caso de los anteriores comentarios, ya que tú tienes razón: este escultor nunca había hecho nada de mujeres azules, ja, ja, ja.

Valoración:3menosmas

funcionaria
Hace 6 meses

un altre excusa mes per no fer el seu treball i passar el mati entre associacions

Valoración:-2menosmas

Miriam N.
Hace 6 meses

¿No crees, "ciutadallenca", que para agradecer la buena labor de los donantes, serviría una carta pública de agradecimiento, o un acto de homenaje, sin tener que gastar un dinero que TANTO cuesta conseguir y TANTA falta hace? En cuanto a que la escultura es ¿¿¿original???, Debe ser que el tema de la mujer azul es algo nuevo para este autor...

Valoración:4menosmas

Magda T.
Hace 6 meses

Ciutadallenca: es disgust el tenim els qui ajudem a Alcer econòmicament perquè, as final compri això, en comptes de destinar-ho als malats, com ens creiem.

Valoración:9menosmas

Ciutadellenca
Hace 6 meses

Me sembla un gest preciós! Sóc sòcia, pag i estic molt contenta que hagin dedicat aquesta escultura tan preciosa i original a aquesta bona causa i a donar visibilitat as donants i pacients. També és ver que sa noticia dona prioritat an Marc Jesús i no a s'associació o que fa 25 anys o sa gran labor que fan. Quin disgust llegir es comentaris de sa gent... Un aplaudiment i per molts d'anys més, ALCER!

Valoración:6menosmas

Decepció
Hace 6 meses

Estic molt decebut amb Alcer...gastar-se es doblers en aixó... Quina decepció...

Valoración:17menosmas

Un absurdo
Hace 6 meses

Toda esta noticia es un absurdo: la asociación contra el cáncer comprando una "escultura" de colorines, el autor, repitiendo siempre, sieeeeempre lo mismo, y la presidenta chupando cámara...Un absurdo...

Valoración:15menosmas

Marga Febrer
Hace 6 meses

Siempre hago un esfuerzo económico para ayudar a esta asociación del cáncer, pero nunca imaginé que parte de mi dinero se lo gastarían en esto. Creía que iba todo a ayudar a los enfermos. ¡¡Me parece fatal!!

Valoración:16menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 2