Un moment de la representació d’«Adéu Peter Pan» | A.A.

TW
0

La VI Setmana del Teatre d’Alaior es clou el diumenge amb la representació de l’obra «Ifigenia a Tàurida» per la companyia La Trup, a les 19 hores a l’església de sant Diego. Serà la tercera funció d’aquesta obra a Menorca que s’estrenà el 19 de gener al Teatre Principal, dins del programa d’actes de Sant Antoni.

Es tracta d’un text clàssic, signat per la ploma d’una dona: Joana de Vigo i Esquella (1779-1855), ciutadellenca, aristòcrata, enciclopedista, traductora i progressista. Una dona avançada al seu temps que, contra tot pronòstic i malgrat les dificultats imposades per una societat que castrava la pulsió intel·lectual i creadora de les dones, va convertir l’aventura il·lustrada en el centre de la seva vida.

Un esperit revolucionari que ens fascina especialment per la traducció d’Ifigènia a Tàurida, una tragèdia d’Eurípides, que va revisar Claude Guimond de la Touche, revolucionant els teatres europeus durant la segona meitat del segle XVIII, i que avui ens arriba amb una vigència total. Perquè és a través dels seus versos que podem respirar problemàtiques tan actuals com la crisi dels refugiats, el terrorisme i l’abús de poder.

Mil espectadors

Ahir es va celebrar la darrera de les sessions infantils del Festival amb la representació d’«Adéu Peter Pan». Amb aquesta obra la companyia Festuc Teatre, habitual de la cita alaiorenca per la seva qualitat i polivalència, va guanyar el Premi al millor espectacle infantil de la Fira de Teatre de Ciudad Rodrigo. Així mateix l’obra ha estat recomanada per la Comissió de la Xarxa Espanyola de Teatres.

Més de mil persones han passat per les diferents sessions teatral que s’han fet aquests dies a Sant Diego en les quals s’han representat també «Saudade (O fado de Fernando», per Cia Anatomia del Castus i «La rateta que escombrava l’escaleta», a càrrec de Festuc Teatre. L’IES Josep Miquel Guàrdia acollí la representació de «Harley Quinn Stalkejada» de la Cia de l’Aviador.