L'exposició es podrà veure a ca n'Oliver | Javier Coll

TW
0

El déu egipci Imhotep va estar a Menorca, almenys en forma de la figureta trobada en 1974 a Torre d'en Galmés, i ara serà la imatge de Tutankhamon la qui arriba a l'Illa. El famós faraó estarà present en una exposició temporal a Ca n'Oliver que s'inaugurarà el pròxim dissabte, 6 de juliol, a les 20 hores, i que recull principalment la col·lecció de 65 fotografies preses per Harry Burton entre 1922 i 1929, quan acompanyava a l'arqueòleg britànic Howard Carter i al seu mecenes Lord Carnarvon V en les expedicions que van permetre descobrir a la Vall dels Reis la tomba de Tutankhamon i el seu fabulós aixovar funerari.

Aquesta troballa el novembre de 1922 va marcar una fita a la història de l arqueologia i, en especial de l'egiptologia i és el que es podrà veure a la mostra 'Tutankhamon. Imatges d'un tresor sota el desert egipci'. El material prové del Museu Egipci de Barcelona/Fundació Arqueològica Clos i ha estat llogat fins a final d octubre amb una despesa total de 15.730 euros, segons acord de la Junta de Govern del passat dia 10.

L'exposició, orientada especialment al públic familiar, condueix d'una forma amena i didàctica els visitants per la història del descobriment de la tomba del faraó, presentant els principals protagonistes: Lord Carnarvon i Howard Carter.

Estarà muntada al soterrani de Ca n'Oliver i a més de fotografies té una maqueta de la tomba del faraó i una selecció de peces originals de l Antic Egipte, que inclou un sarcòfag.

Famós, però secundari

Tutankhamon pertany la dinastia XVIII de l'Antic Egipte. Va succeir Semenkhare, qui podria haver estat el seu germà, i va governar durant uns 10 anys (1335/1336 a 1325/1327 aC). Malgrat la seva fama, deguda al fet que hom va descobrir la seva tomba quasi intacta, fou un faraó secundari de la dinastia.