Cantant i poeta, en un dels recitals que han protagonitzat amb «Nura»

TW
0

Guiem Soldevila reedita «Nura», el disc publicat el 2011 en el qual musica el poema homònim de l’autor alaiorenc Ponç Pons. S’editaran 500 còpies que es sumaran a les mil inicials, ja esgotades.

Feia temps que el públic reclamava la possibilitat de comptar amb còpies físiques de «Nura», un treball que els darrers temps, músic i poeta han continuat explorant damunt l’escenari, amb uns recitals especials on versos i melodies conflueixen en un.

«La reedició del disc és una petició de molta gent, de Menorca però també de fora, que em deia que ja no el trobaven enlloc», explica Soldevila, content per aquesta «bona notícia, el disc té vuit anys, encara que el temps és molt relatiu en el món de la música». Així, espera l’artista que les noves còpies que ja estan a la venda permetin que «més gent pugui descobrir el disc».

La reedició va a càrrec de Blau Produccions, la mateixa discogràfica que publicà «Nura». «El disc original incloïa set temes, i en aquesta edició li donam un plus afegit, hi ha dos bonus track» de les cançons «L’obscur errant» i «Teoria de l’absència», gravades en directe.

El disc es completa amb altres temes, com «El saber i la sospita», «Insulària», «Suor de calç» o «Godotus». Composicions que evoquen una Menorca miticoparadisíaca, la de la infància del poeta i que el compositor ciutadellenc acompanyà amb la seva música, deixant palès el gran enteniment que hi ha entre tots dos.

A «Nura», Soldevila (veu, cors, piano, guitarres, llaüt, percussió i bateria) compta amb el contrabaix i el baix elèctric de Lluís Gener, el violí i els cors de Violant Menorca i la col·laboració especial de Maria Àngels Gornés en els cors de «Teoria de l’absència».

La portada del disc, l’obra «Favàritx», és una pintura de Pacífic Camps, Marc Allès és autor de les fotografies i Tomàs Orell ha fet el disseny gràfic. La masterització és de Fel Casasnovas.

El 8 d’agost, la presentació

La reedició de «Nura» es farà oficial amb un recital, el 8 d’agost, al Pati de sa Lluna, d’Alaior. L’actuació començarà a les 21.30 hores i tornarà a reunir damunt l’escenari a Ponç Pons i Guiem Soldevila, dos artistes que s’entenen a la perfecció i que «sempre tenim projectes» en perspectiva.

«Nura» està a la venda en botigues com Tot Música i Llibredia Pau de Ciutadella, Sa Llibreria de Ferreries, a Xocolat de Palma o en grans superfícies com Fnac o El Corte Inglés, a Amazon i en les plataformes digitals.