Cultura reparteix 200.000 euros entre les entitats de l’Illa

El Festival Pedra Viva i la programació de Es Claustre reben les principals aportacions

|

Valorar:
Jordi Savall va ser el concert amb més pressupost dels que han demanat ajuts

Jordi Savall va ser el concert amb més pressupost dels que han demanat ajuts

Les associacions culturals que organitzen el Festival Pedra Viva de Ciutadella i els concerts de la Terrassa des Claustre són les que han obtingut les majors ajudes de la convocatòria d’enguany del Departament de Cultura del Consell insular destinada a subvencionar projectes promoguts per entitats culturals. En concret, l’Associació Tal i Tal (Pedra Viva) rep 21.833 euros del Consell i Atxem! (Es Claustre), 19.815 euros, segons s’ha publicat al Butlletí Oficial de les Illes.

Ambdues associacions són també les que van presentar els programes amb major pressupost. Així les activitats desenvolupades per Tal i Tal tenen un pressupost de 148.250 euros, que inclouen els 20.813 euros que costà el concert de Jordi Savall, el més car de tots els que s’han celebrat aquest estiu (que van entrar dins de la convocatòria d’ajuts.

38 entitats beneficiades

El pressupost d’Atxem! per les actuacions al Claustre del Carme és de 92.670 i el seu concert estrella va ser el d’Els Pets, amb un cost de 18.748 euros. El caixet del duo Iseo & Dodosound és d’11.680 euros, que actuaran el dia 30 a la Terrassa.

En total la quantitat repartida pel Consell en aquesta convocatòria d’ajuts suma 200.000 euros i ha beneficiat a un total de 38 entitats. Les quantitats rebudes depenen del programa d’activitats i van des dels 793 euros de la Banda de Cornetes d’Alaior per les seves sortides anuals a les ja esmentades de Pedra Viva i El Claustre que estan portant a terme un ambiciós programa d’animació cultural aquest estiu, amb figures de gran renom i apostes per espectacles i grups menys comercials.

L’Associació Baladí és la tercera més beneficiada amb 16.687 euros per l’organització de les seves activitats de les jornades de dansa i jornades formatives. En quart lloc, amb un ajut de 15.785 euros, trobem a l’Ateneu de Maó que té un pressupost de 128.000 per tota la seva programació cultural que inclou conferències, tertúlies, seminaris, concerts, tallers i cinema.

L’associació Vessel Cultural Touch rep 10.928 euros per activitats com Arts als paradors, concerts íntims, la mostra d’art contemporani o el supermercat d’art.

Altres associacions que encapçalen les ajudes són l’Orfeó Maonès, amb 9.870 euros; el Cercle Artístic de Ciutadella, amb 8.530; Da Vinci Art i Esport, que organitza activitats de circ, amb 6.940; la Banda de Música des Mercadal (6.700), l’Ateneu Musical de Ferreries (6.635); el Centre Cultural d’Alaior (5.892), la Capella Davídica (5.504), Sa Sínia Art Hub (5.4.03) i els Salesians (5.311). Les 23 entitats restants reben quantitats inferiors als 5.000 euros.

La convocatòria d’ajuts del Consell insular per a entitats culturals sense ànim de lucre és una de les línies de subvencions més veteranes del Consell. Les bases van sortir publicades en el BOIB el 13 d’abril i introduïen algunes novetats com el replantejament del sistema de puntuació

Al marge d’aquesta convocatòria, el Consell també té convenis directes amb entitats culturals com Joventuts Musicals o el Festival de Cinema i d’altres perquè duguin a terme els seus festivals i les seves activitats. A més dona ajuts pel programa Menorca, Música i Teatre amb un màxim de 700 euros per activitats puntuals que enguany sumaran un total de 53.925 euros.

Comentar

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

inde
Hace más de 2 año

Em sembla que la notícia té una redacció amb la seva mala bava. El concert del Sr. Savall té un cost total de 20000€. Açò no vol dir que aquest Sr. els cobri si no que la suma dels honoraris i els equips de so i llums, el transport en avió o vaixell del personal i dels instruments barrocs, el pla de seguretat i el personal de seguretat, la publicitat, l'allotjament i alguna altra cosa més puja a 20000€. Però el CIMe no paga aquesta quantitat: hi aporta entre un 20% i un 40% i la resta es paga amb la taquilla. El mateix passa amb Els Pets i el Claustre del Carme. I així amb tots. De retorn en té, i molt. De res...

Valoración:-5menosmas

Joan
Hace más de 2 año

Aquests 20k euros regalats, quin retorn tenen per sa gent que els ha pagats d’imposts?

Valoración:5menosmas

Sebastiá Benejam
Hace más de 2 año

Después las modestas entidades sin ánimo de lucro tienen que cuadrar sus cuentas con rifas como la típica del jamón y loterías varias. Y no hablemos de los clubes deportivos, que también son cultura...a estos últimos "calderilla" y se están responsabilizando del deporte (cultura) en edad escolar que es competencia del Consell y se les da "gaire be res de res".Si no fuese por el esfuerzo de sus directivos........hala i ido salud señor Sevall que li aprofitin els 20.000€...de,,,,, cultura.

Valoración:4menosmas

en trompeta
Hace más de 2 año

Jordi Savall 20.000€ per una hora i mitja...Deu nido am sa cultura...jo diria tal volta cop de talonari public...no?

Valoración:9menosmas

culturalia
Hace más de 2 año

Un cuento como una casa. Esto de que apoyan la cultura y el arte es totalmente mentira. Bueno según a quien y a quienes les cae bien le dan ayudas

Valoración:6menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1