Marina Garcés inaugurarà el curs de l’Ateneu de Maó

| |

Valorar:
preload
Menorca Mao / Ateneo / Gemma Andreu / Presentacion actividades curso

La presentació del nou curs de l’Ateneu de Maó va comptar amb la presència de tots els professors

Gemma Andreu

L’Ateneu de Maó va presentar aquest dijous la seva oferta cultural per al curs 2019-2020, en un acte que va comptar amb la presència de bona part dels professors que impartiran els diferents cursos, que van explicar les línies mestres i els objectius de les diferents propostes.

La inauguració del curs tindrà lloc el pròxim 11 d’octubre, i l’encarregada d’impartir la lliçó inaugural serà la filòsofa i assagista catalana Marina Garcés. Es tracta d’una autora i pensadora que defensa la insubmissió cultural i es defineix com a filòsofa de carrer. Els seus darrers llibres són «Humanidades en acción», «Nova il·lustració radical» i «Ciudad Princesa».

Programa ampli i variat

L’entitat oferirà una oferta àmplia i variada de cursos, alguns gratuïts per als socis i d’altres en els quals hauran de satisfer una petita quota. La vicepresidenta de l’entitat M. Paz Seguí va explicar que «el programa s’adreça a un públic de totes les edats, des dels fillets fins a la gent major, però la gent jove és la que ens faria més il·lusió que vingués», i va afegir que «un dels objectius que ens hem marcat des de la Junta és proposar temes que serveixin perquè els joves deixin el mòbil i s’atraquin a l’Ateneu».

Entre els cursos programats, destaquen els dedicats a la literatura i l’escriptura, que cada any compten amb un públic molt interessat en les matèries. En aquest àmbit, destaca el taller d’escriptura d’Ana Haro, que es tornarà a impartir després d’un any de no fer-se, i que inclourà diferents nivells. També tindrà continuïtat el club de lectura per a joves, que s’imparteix des de fa deu anys, i que enguany farà una lectura conjunta amb el grup de lectura d’adults. Com a novetat, es farà un curs dedicat al París de la Belle Époque, en el qual es parlarà sobre el mite que envolta aquesta ciutat.

Un altre dels cursos destacats és el dedicat a l’art i la cultura, que ja compta amb més de 250 matriculats. També hi haurà espai per al dibuix i la pintura, dues disciplines amb una llarga tradició a l’Ateneu, que normalment apleguen a persones d’edats molt diferents.

En l’àmbit de la formació, un any més, destaquen els cursos de conversa en diferents idiomes i en grups reduïts, així com els de robòtica i informàtica. Pel que fa a la música, hi haurà classes individuals i col·lectives, i s’oferiran instruments com l’arpa, el piano o la flauta travessera, i estaran coordinats per Júlia Pasqual.

El programa de cursos també inclou la quarta edició del Fotoclub, un espai setmanal de trobada per a la gent interessada en la fotografia, que inclourà temes com un taller d’iniciació, l’edició o la composició.

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

De momento no hay comentarios.