Simón Orfila entre la consellera Pilar Costa i la mezzo-soprano Mª José Montiel, a Palma.

TW
0

Coincidint amb el 30è aniversari de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears (OSIB), l’agrupació musical ha tret nou disc on el protagonista, a més de la pròpia Simfònica, és el baix baríton menorquí Simón Orfila, que canta en nou de les dotze peces del CD.

La presentació d’aquest disc va ser aquesta setmana a Mallorca, en un acte en què hi van participar la consellera balear de Cultura Pilar Costa, el gerent de l’OSIB Pere Malondra, el director de l’OSIB Pablo Mielgo, la mezzo-soprano Mª José Montiel i el mateix Simón Orfila. A la vegada, també es va presentar el concert commemoratiu del 30è aniversari de la Simfònica, que es farà aquest dilluns vespre a l’Auditòrium de Palma amb Montiel com a solista. El concert es repetirà l’1 d’octubre a l’Auditori de Manacor i el dia 5 al Festival de Santanyí.

El disc de Simón Orfila amb la Simfònica és un enregistrament del concert de dia 18 de gener de 2019 al Palau de Congressos de Palma, amb un repertori que recull el disc que conté gran part de les principals àries escrites per a baix baríton, registre en el qual, asseguren des del Govern, «Orfila s’està assentant com una de les referències del món de l’òpera».

Entre les dotze composicions del CD hi ha tres obertures: de «Semiramide» de Rossini, «La forza del destino» de Verdi i «West Side Story» de Bernstein. Les nou en què canta Orfila són àries de les òperes «Don Giovanni» i «Le noze di Figaro» de Mozart; d’«Il barbiere di Siviglia» i «Semiramide» de Rossini; de «Don Carlo», «Macbeth» i «Il vespri siciliani» de Verdi; de «The man of La Mancha» de Leigh; i de la sarsuela «La tabernera del puerto» de Sorozábal (en aquest cas el «Despierta negro»).