Èxit del primer Menorca Doc Fest

’obra «Makun (No Llores): Dibujos en un CIE», d’Emilio Martí, guanya el premi al millor curt documental

|

Valorar:
Emilio Martí, director del documental guanyador del primer premi, va intervenir en la gala de cloenda del festival a través d’Skype.

Emilio Martí, director del documental guanyador del primer premi, va intervenir en la gala de cloenda del festival a través d’Skype.

Javier Coll

El Menorca Doc Fest va arribar ahir al seu final, tot i que encara hi ha programades diverses activitats fora del programa principal. Durant quatre dies, el festival organitzat per l’associació Es Far Cultural ha convertit es Mercadal en l’epicentre de la fotografia i el cinema documental a les Illes Balears, amb un ampli programa d’exposicions, projeccions, conferències i altres activitats, que han comptat amb una bona resposta de públic.

Concurs de curts

Un dels plats forts del festival ha estat el concurs de curtmetratges documentals, en el qual participaven un total de setze obres seleccionades, la majoria d’elles provinents del País Valencià.

El jurat del concurs, format per Joan Bover, Sílvia Pons i Bárbara Fernández va atorgar el premi al millor curtmetratge, valorat en 500 euros, a «Makun (No Llores): Dibujos en un CIE», un documental d’animació dirigit per Emilio Martí sobre els centres d’internament d’estrangers, que denuncia que en aquests espais s’hi tanquen persones innocents que passen mesos separats de les seves famílies sense haver comès cap delicte.

El jurat també va atorgar dues mencions d’honor, valorades amb 100 euros cadascuna. La primera va ser per l’obra «Una història normal», un curt dirigit per Ernest J. Sorrentino que retrata les dificultats laborals i econòmiques d’una parella de 40 anys, que pateixen malalties mentals, per assolir la independència i la normalitat.

La segona menció d’honor es va concedir a «Savis de l’horta», un curtmetratge dirigit per David Segarra, que mostra el món cultural i humà dels homes i dones de l’horta valenciana, un àmbit oblidat i amenaçat per la societat urbana.

Finalment, el jurat va donar una menció d’honor extra al curtmetratge «Marillu», de la jove realitzadora ciutadellenca Abril Vila Truyol, en el qual explica com la seva àvia aconsegueix fer realitat el somni d’actuar en un teatre.

Comentar

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

Dreta
Hace un año

Si si, esquerra, per voltrus tot lo que està un poc a la dreta de sa vostra ideologia és faixista, sou patètitcs i no ho sabeu...

Valoración:-1menosmas

Esquerra
Hace un año

Centre dreta per no dir feixista ultraliberal... Com tots els autoanomenats centredreta d'avui en dia

Valoración:-1menosmas

Dreta
Hace un año

Si senyor, esquerra, si senyor... tranquil que prest caura, partit menorquinista de centredreta, algú que faixi molt millor ses coses de lo que estan fent, no se en quina misèria pitjor que sa que tenim ara ens pot deixar una empresa que si està quebrada de fa estona, i que es diu MES per menorca... ironic es nom... i lo mateix dic de podemos i psoe

Valoración:0menosmas

Esquerra
Hace un año

Ja ho saps idò, futur, et presentes a ses eleccions, guanyes i ho apliques.. A veure que tardes en convertir Menorca en una empresa i enfosar-la en sa misèria. Dretes diu..

Valoración:-2menosmas

Futur
Hace un año

Menys "doc fests" i raps i més serietat i inversió turística, aquesta illa esquerritzada ha de fer un pensament i fer un bon gir a la dreta, perdem industria, perdem turisme, perdem inversió FÍSICA I VISUAL, polítiques socials que només beneficien a pobres, aturats i funcionaris... i d'aqui 3.5 anys que farem, tornarem a votar sa mateixa m***? Menorquins, espavilau

Valoración:-4menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1