Torneig de glosa. | Josep Bagur Gomila

TW
2

Un any més, i ja en van sis, el municipi des Migjorn Gran es va convertir en la capital del glosat gràcies a nova edició del Torneig de Glosa, que va tenir lloc aquest dissabte. Organitzat per Soca de Mots, enguany la competició va aplegar un total de 23 glosadors, vinguts de Menorca i Mallorca. El guanyador d’aquesta edició va ser Vicenç Marí que es va imposar en la final a Margalida Adrover.

El guanyador Vicenç Marí.

El guanyador Vicenç Marí.

La primera fase del torneig va tenir lloc al Club de Jubilats i al bar sa Branca, i va servir per seleccionar els setze glosadors que van passar a la següent fase. Posteriorment, van tenir lloc en diferents bars del poble les eliminatòries que van servir per descartar a vuit dels participants.

Finalistes
D’aquesta manera, els vuit finalistes es van traslladar al Saló Verd, on es van batre en duel per parelles fins que només en van quedar quatre: Xavi Triay, Margalida Adrover, Zès Coll i Vicenç Marí. D’aquests, van passar a la final Margalida Adrover i Vicenç Marí, que finalment es va imposar amb un rap, davant la sorpresa general.

Vicenç Marí, que ha participat en totes les edicions de la trobada, explicava que «el format del torneig és amb l’estructura pròpia de la glosa menorquina, però la darrera prova permet que cada glosador pugui adoptar la tonada o l’estructura que vulgui, que és com una manera de significar que la cultura avança i que s’introdueixen noves coses, i ho vaig aprofitar per fer unes estrofes de rap». Marí també destacava que «aquest torneig és un acte important dins del món de la glosa de parla catalana, perquè es converteix en una jornada de germanor i d’exposició de la glosa», i recordava que en sis anys cada edició ha comptat amb un guanyador diferent, un fet que demostra el bon moment de forma que viu el glosat.