La segona campanya es va fer entre el 4 i 22 de febrer de 2019 | AMHR

TW
0

L’associació Menorca Heritage Recovery reprendrà a partir del proper dilluns 13 de gener, i fins al 9 de febrer, les excavacions al jaciment arqueològic de Torre d’en Galmés.

La campanya, que serà la tercera d’aquestes característiques, tindrà lloc a la part central del poblat i continuarà amb la intervenció realitzada el febrer de 2018, centrant-se en la definició de les construccions enregistrades (del talaiòtic inicial i/o talaiòtic final) i entre les que destaquen una construcció de llinda, un espai de trànsit, una gran estructura amb doble entrada al sud i al nord de tendència quadrangular i una altra de planta circular menys definida. A la vegada, segons l’equip de Menorca Heritage Recovery, la intenció és delimitar les construccions de planta rectangular de menors dimensions i que són de clara adscripció medieval islàmica.

Les tasques d’excavació estaran dirigides pels arqueòlegs Luis Mª Cobos Rodríguez, gestor de l’empresa ARQ Patrimonio, i Julia García González, professora de la Universidad de Málaga. En aquesta tercera campanya també tornaran a prendre part de l’equip els arqueòlegs Ismael Moll i Adrián Castro, comptant-se a la vegada amb diferents voluntaris i cinc alumnes procedents de la Universidad de Málaga, la Universidad de Granada i la Universidad Rey Juan Carlos. La campanya, de fet, s’inclou dins d’un camp de treball en què l’alumnat assistirà a conferències, realitzarà feines de camp però també de laboratori i visites a diversos i indrets patrimonials de Menorca.

L’actuació, igual que les intervencions fetes des de 2017, es duu a terme gràcies al suport econòmic del Consell de Menorca i de l’Ajuntament d’Alaior. En horari de matí serà possible anar al poblat per conèixer de primera mà la feina que s’hi està fent.