Sobreviure a Mauthausen i contar-ho

|

Valorar:
preload

Espectacle premiat. El monòleg teatral ‘La voz de mi abuelo’ va ser estrenat a la sala alternativa Nave73 de Madrid i des de llavors ha obtingut reconeixements com el premi al millor espectacle de sala de la XXII Feria de Teatro de Castilla y León 2019 o com dues nominacions als Premis Max de l’any passat

03-06-2018

El monòleg teatral «La voz de mi abuelo», nominada a dos Premis Max 2019 (millor espectacle revelació i millor autoria revelació) i millor muntatge de sala a la XXII Feria de Teatro de Castilla y León, podrà veure’s aquest diumenge 26 de gener a l’Auditori de Ferreries, a les 18.45 hores i en el marc del IV Acte d’homenatge de les institucions públiques de l’Illa a les víctimes menorquines als camps d’extermini.

La peça, amb Pilar G. Almansa com a dramaturga i directora i amb la producció de la companyia Trajín Teatro, està interpretada per l’actriu Inma González i es basa en el testimoni real del seu avi de veritat, Manuel Díaz, supervivent del camp de concentració nazi de Mauthausen, i a partir dels propis records de Díaz gravats directament per ell mateix abans de morir.

Sense dramatismes però també sense concessions, considerat un cant a la vida, a la fortalesa de l’ésser humà i a la solidaritat i a l’humor com a estratègia (literalment) de supervivència, l’espectacle conta, entre d’altres, la seva fugida d’Espanya l’agost de 1937, arribant de La Línea de la Concepción a Gibraltar nedant, amb només 15 anys. I com va recórrer Europa fins a Mauthausen, on hi va estar des de 1940 fins a al seu alliberament, al final de la guerra per part de l’exèrcit nord-americà.

Si bé l’obra començarà a les 18.45 hores, l’acte d’homenatge s’haurà iniciat a les 18 hores amb una presentació i conferència. Tots els actes són gratuïts, però es recomana reservar entrada a la taquilla de l’Auditori de Ferreries.

Comentar


Todos sus comentarios serán previamente moderados. Gracias por participar.

* Campos obligatorios
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

Julio Decimo Octavio
Hace 4 meses

Sin igualdad no hay libertad, cuando los homenajes a las victimas del nazismo son sustitutorios de las calles y monumentos homenaje a las victimas del comunismo, mal anda la democracia.

Valoración:1menosmas

Julio Decimo Octavio
Hace 4 meses

Sin igualdad no hay libertad, cuando los homenajes a las victimas del nazismo son sustitutorios de las calles y monumentos homenaje a las victimas del comunismo, mal anda la democracia.

Valoración:1menosmas

Memoria
Hace 4 meses

Patido Nazi. Partido de ideologia de extremaderecha, apoyado y secundado por todo el expectro conservador y de derechas de Alemania. Apoyado por los militares alemanes, como forma de eliminar a la izquierda alemana. Tambien apoyado por los industriales alemanes. Con un discurso nacionalista acorde con los fascismos europeos de la epoca y actuales. Amigos y aliados de los militares sublevados franquistas.

Valoración:-3menosmas

jack sparrow
Hace 4 meses

La voz de mi abuelo me dice: porque borraisteis el nombre del Anden de los Martires del Atlante. ¿Somos las victimas menorquinas del comunismo frente populista, menos que las victimas del Partido Nacional Socialista Obrero Aleman (NSDAP) "Nazi"?

Valoración:1menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1