Un sistema de cinc càmeres de vigilància protegeixen la Naveta des Tudons. | GEMMA ANDREU

TW
5

Les cinc càmeres de vigilància instal·lades a la Naveta des Tudons serviran de camp de prova per a col·locar un sistema de gravació d’imatges a altres jaciments de Menorca.

El Ple del Consell de Menorca aprovà el 15 d’abril de 2019 el IV Pla de Gestió del Patrimoni de Menorca (2019-2020) que contemplava posar càmeres de vigilància als jaciments talaiòtics més visitats per tal d’evitar situacions com els que es produí a l‘emblemàtic monument de Ciutadella

El març de 2018, la Naveta des Tudons va aparèixer plena de pintades vandàliques que afectaven 81 pedres del valuós monument talaiòtic. Després d’un costós treball de restauració, el Consell insular va instal·lar al darrer trimestre de 2018 cinc càmeres de vigilància per evitar nous atemptats al patrimoni.

Tanmateix la resta de recintes arqueològics perquè el Consell vol fer una avaluació del sistema en funcionament a la Naveta per repetir-lo a altres jaciments o canviar-lo.

Fons del Departament de Cultura del Consell, asseguren que l’acumulació de feina els impedeix actuar amb més rapidesa en aquest terreny.