La Naveta des Tudons, camp de prova per a més càmeres

El Consell avalua l’actual sistema per a donar compliment al seu Pla de Gestió del Patrimoni

|

Valorar:
Un sistema de cinc càmeres de vigilància protegeixen la Naveta des Tudons.

Un sistema de cinc càmeres de vigilància protegeixen la Naveta des Tudons.

GEMMA ANDREU

Les cinc càmeres de vigilància instal·lades a la Naveta des Tudons serviran de camp de prova per a col·locar un sistema de gravació d’imatges a altres jaciments de Menorca.

El Ple del Consell de Menorca aprovà el 15 d’abril de 2019 el IV Pla de Gestió del Patrimoni de Menorca (2019-2020) que contemplava posar càmeres de vigilància als jaciments talaiòtics més visitats per tal d’evitar situacions com els que es produí a l‘emblemàtic monument de Ciutadella

El març de 2018, la Naveta des Tudons va aparèixer plena de pintades vandàliques que afectaven 81 pedres del valuós monument talaiòtic. Després d’un costós treball de restauració, el Consell insular va instal·lar al darrer trimestre de 2018 cinc càmeres de vigilància per evitar nous atemptats al patrimoni.

Tanmateix la resta de recintes arqueològics perquè el Consell vol fer una avaluació del sistema en funcionament a la Naveta per repetir-lo a altres jaciments o canviar-lo.

Fons del Departament de Cultura del Consell, asseguren que l’acumulació de feina els impedeix actuar amb més rapidesa en aquest terreny.

Comentar

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

Julio Decimo Octavio
Hace 10 meses

Las Navetas si son una construccion Menorquina y no los Talayots. Si hubieran sido buenos gestores habrian empezado por aquí para consguir el reconocimiento de UNESCO y ser un icono MUNDIAL. La Menorca Talayotica, es un intento de congelar la isla en la primera glaciacion, y un fraude que va de nuevo al fracaso. Centraros en una cosa sencilla y dejad de intentar p... todo el territorio con BIC, PTI, y Talayoticos. A quien se deben exigir las responsabilidades cuando fracaseN de nuevo, a los técnicos?

Valoración:-1menosmas

Javi
Hace 10 meses

vienen por la playa no por las piedras.. pero de paso..

Valoración:1menosmas

Menorquín viajero
Hace 10 meses

Cuatro piedras que atraen visitantes desde hace 50 años ...

Valoración:2menosmas

Cataliba
Hace 10 meses

Ja em diras les mentides que tenc a dir per tal d enganar i manipular a quatre totils i signar com español. Soc un hater de debo!

Valoración:-2menosmas

Español
Hace 10 meses

Ya me dirás el gasto innecesario por 4 piedras..

Valoración:-13menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1