La idea inicial fou del músic Shanti Gordi i en l’organització també s’hi han implicat Cris Juanico i Leonmanso. | Toni Escobar

TW
4

La idea inicial fou del músic Shanti Gordi, que es posà en contacte amb altres companys seus músics i, ara sobretot també amb Cris Juanico i Leonmanso implicats en l’organització, han fet néixer el festival «Tots a ca teua», en altres moments impensable.

En temps de pandèmia del coronavirus i de quedar-se a casa, la intenció d’aquests músics és «regalar la nostra música en directe i que, a través d’Internet, ompli també les cases de qui s’hi apunti», afirmen des de l’organització. De moment, la idea compta amb la col·laboració de catorze músics (dotze de Menorca, un de Mallorca i un de Catalunya), i encara es podria ampliar el cartell.

Amb la possibilitat que per mor de la «forta demanda de músics interessats» la proposta pugui ser ampliada també al diumenge dia 22 de març en un horari de més prest (potser de 18 a 21 h), per ara s’han confirmat dos dies de festival «Tots a ca teua»: el divendres dia 20 i el dissabte 21 de les 20 a les 23.30 h.

Noticias relacionadas

Els concerts seran oferits per cada músic des de ca seva, però tots a través de la pàgina de Facebook Tots a ca teua Festival i no des del seu perfil particular. Tothom que vulgui assistir-hi virtualment haurà de donar m’agrada a la pàgina i connectar-s’hi en els horaris de les actuacions, que duraran entre 15 i 25 minuts cadascuna. Ahir fosquet, Tots a ca teua Festival ja comptava amb més de 1.400 m’agrada.

El primer a actuar el divendres 20 de març serà Enmascarado Sánchez a les 20 h, i els següents concerts es faran cada mitja hora. A les 20.30 serà el torn de Shanti, mentre que Cris Juanico ho farà a les 21 h, i després Cala Joia (21.30 h), Dos Sipiots (22 h), Quico Tretze (22.30 h) i Dani Juanico (23 h).

El programa del dissabte dia 21 l’obrirà Bep Marquès a les 20 h i continuaran Joe Mina i Nacho Olivar (20.30 h), Guiem Soldevila (21 h), Anna Ferrer (21.30 h), Judit Uris (22 h), Pep Suasi (22.30 h) i, tancant, Leonmanso (23 h).

La idea inicial fou del músic Shanti Gordi i en l’organització també s’hi han implicat Cris Juanico y Leonmanso.

Bep Marquès i Guiem Soldevila actuen en la iniciativa de Produccions Blau

Els músics menorquins Bap Marquès i Guiem Soldevila també participen aquests dies en una iniciativa d’Espai Xocolat i Produccions Blau (que celebra el seu 40è aniversari), amb qui mantenen relació discogràfica, per realitzar concerts des de casa, en aquest cas a través dels propis perfils d’Instagram i de Facebook dels artistes. La iniciativa de Blau es diu #yomequedoencasambmusica i va començar ahir capvespre, desenvolupant-se fins al divendres 20 de març. Ahir, de fet, a les 18.30 h, qui va actuar en directe fou el grup de música de ball tradicional illenc Es Gall de sa Pastera, que compta amb els menorquins Jordi Cardona i Jordi Orell entre els seus integrants. L’actuació de Bep Marquès serà demà dimecres a les 18.30 h, mentre que Guiem Soldevila ho anunciarà properament al seu Instagram.