JJMM Maó aposta per un festival ‘made in Menorca’

Proposa un cicle de quatre concerts protagonitzats per artistes locals com a alternativa al Festival de Música, cancel·lat per la covid-19

|

Valorar:
preload
Joventuts Musicals Maó 2020

Cartell del cicle d'aquest estiu

27-05-2020

Joventuts Musicals de Maó aposta aquest estiu pel talent menorquí per combatre els efectes de la crisi sanitària. I ho fa proposant una alternativa a l’habitual festival d’estiu: «Musica inter tempora», un cicle de quatre concerts entre el 22 de juliol i el 22 d’agost.

La situació generada pel coronavirus feia impossible preveure si a l’estiu, quan estava previst el festival d’estiu de Joventuts Musicals, seria possible celebrar els diferents concerts (fins a deu), alguns d’ells amb músics que havien de venir de països com Anglaterra o Suïssa. Aquesta incertesa va provocar que la directiva de l’entitat maonesa decidís cancel·lar i posposar aquelles actuacions, en principi per a l’estiu de 2021, i plantejar una alternativa menys arriscada, apostant per artistes locals i sense el risc que no poguessin viatjar fins a Menorca.

Un nou festival

És així que Joventuts Musicals presenta aquest «Musica inter tempora» com Festival de Música d’Estiu alternatiu, que constarà de quatre cites, principalment en espais a l’aire lliure. Concretament, dos concerts tindran lloc al Parc Rubió i Tudurí, un serà al Claustre del Carme, i l’altre es farà a l’església de Santa Maria.

Quant als artistes que hi participaran, manté la seva presència al festival l’Orquestra de Cambra Illa de Menorca, sota la direcció de Francesc Prat, encara que amb una proposta diferent de la prevista per al festival finalment cancel·lat.

Les altres apostes de Joventuts Musicals són el MenorcaBrass Ensemble, l’agrupació dirigida per Cati Mariano i Xavi Seguí que sorgeix arran dels cursos d’estiu que es celebren as Mercadal; i el jove Quintet Nura, del jove maonès Marc Pascual, i que tindrà com a artistes convidats a dos músics solistes també menorquins, Gibet Pons i Marc Bosch.

Cronològicament, el segon concert el protagonitzaran, a Santa Maria, l’organista Tomé Olives i el cantant Lluís Sintes, que interpretaran un repertori amb obres d’Alaquer, Fuxà, Benet Andreu o Carnicer. Des de Joventuts Musicals consideren que aquest festival demostra la responsabilitat de l’entitat envers la salut les mesures sanitàries imposades. Així, en cada concert es garantirà la seguretat, del públic i dels artistes.

Els concerts

■ Dimecres 22 de juliol. Quintet Nura. «Sons i records del segle XX», un passeig per grans obres d’estil dixieland, estàndards de jazz i les cançons més conegudes del segle. Amb la col·laboració dels solistes Gibet Pons (clarinet) i Marc Bosch (saxo). El concert tindrà lloc al Parc Rubió i Tudurí (21 hores).

■ Dimecres 29 de juliol. Lluís Sintes i Tomé Olives. «Romanticisme menorquí, segle XIX», recital d’àries sacres de diferents compositors de l’Illa. Un treball de recuperació patrimonial que ambdós intèrprets han donat a conèixer en molts concerts a Espanya i l’estranger. Serà a l’església de Santa Maria (21 h).

■ Dijous 13 d’agost. MenorcaBrass Ensemble. «A banda i banda de l’Atlàntic», una línia musical entre els dos continents, estils i gèneres que caracteritzen la música tradicional de cada indret. Repertori fresc, viu i mogut que trasllada a un ambient estiuenc. La cita, al Parc Rubió i Tudurí (21 h).

■ Dissabte 22 d’agost. Orquestra de Cambra Illa de Menorca. «Dance Parade OCIM». La dansa ha estat, sovint, porta d’entrada a noves fórmules expressives per a la música amb certa tendència ‘exòtica’. L’OCIM fa un passeig per la història de les danses explorant melodies, ritmes i temes que s’han succeït en el temps. L’actuació serà al Claustre del Carme (21 hores).

Comentar


Todos sus comentarios serán previamente moderados. Gracias por participar.

* Campos obligatorios
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

Pepito grillo
Hace un mes

Sr. Sintes, toda esa retahíla de nombres que menciona aquí usted, no viene a cuento en absoluto, y no constituye un argumento válido para contraponer a las acertadas opiniones que aquí han vertido comentaristas como Jo mateix, Dori o Angela. Si se siente aludido, debería usted más bien tratar de explicar qué sentido tiene que usted mismo se autocontrate en el festival de este año. Pero claro, algo así es bastante difícil de justificar ¿verdad? y entrar en el verdadero fondo de la cuestión, está claro que no le conviene a usted para nada. En cualquier caso, sus socios espero que le pidan esas explicaciones y que cuando tengan que elegir nuevo presidente tengan esto muy bien cuenta. Esta lamentable actuación suya en este caso, le inhabilita para seguir al frente de esa entidad ni un día más.

Valoración:5menosmas

Lluís Sintes
Hace un mes

Sigo en un segundo mensaje ya que no me han cabido todos los nombres en el primero. Bien, ante sus dudas les aclaro que efectivamente voy a participar por primera vez en el festival. Tanto Tomé Olives como un servidor llevamos a cabo la labor de recuperar autores sacros menorquines del XIX, el CD se vendió mundialmente a través de Columna Música y la distribuidora Diverdi, y nuestra gira dando a conocer el patrimonio musical menorquín nos llevó a unos 40 órganos de España y del extrangero. Por citar dos, Catedral de Barcelona y Palau de la Música. Ahora, después de 12 años volveremos a interpretarlo para nuestro público. Les espero en nuestro concierto. Faltaría más! (y si soy mal presidente, mal menorquín y mal cantante, que cada uno se mire a sus adentros, seguro que hay sorpresas y nada agradables)

Valoración:-11menosmas

Lluís Sintes
Hace un mes

Queridos amigos. Muchas gracias por su interés hacia mi y la asociación que presido. Como me gustaría verles alguna vez en los conciertos! Debo precisar que en los tres años y medio que llevo de presidente (de los 4 de que consta el periodo) he tenido el placer de contratar a muchos artistas menorquines, de entre los muchos, nacionales e internacionales, que en éste breve periodo de tiempo han pasado por nuestra programación. Entre ellos los grupos Gaudium Musicae, Las Damas, Speculum Musicae, Quadrivium Vocale, Coral Sant Antoni, Banda de Ferreries, Orquesta OCIM, pianistas como Kiev Portella, Deborah Monserrat, Isabel Fèlix, Patricia Romero, Edu López, Estefi Taltavull, organistas como Tomé Olives ó Joan Seguí, así como otros instrumentistas y cantantes Assumpta Pons, Ona Cardona,, Mavi Vicente, Auba Huguet, Tolo Mercadal, Jonas Mercadal, Eva Febrer, L Triay, Martí Guasteví, Maria Cervera, Maria Torres, Aleix Gomila, Rafel Andreu, Joan Félix, X Larsson, Tolo Genestar, Toni Tudurí etc

Valoración:-10menosmas

Angela
Hace un mes

Resulta molt inapropiat que un persona amb 63 o 64 anys, que resulta que ès qui presideix una entitat que precisament es nomena Joventuts Musicals, s'otorgui a ell mateix un concert dins sa programació d'es proper mini festival d'estiu.

Jo sempre he pensat que aquesta entitat té com a fonament principal ajudar a sa promoció de JOVES TALENTS.

Estic ben segur que a Menorca tenim molts d'aquests joves músics, que mereixien una oportunitat a sa seva illa.

Valoración:8menosmas

Sort i salut
Hace un mes

Si es clar que n'hi ha d'altres, però segueixen sent els mateixos. Sort als altres!!

Valoración:-4menosmas

Dori
Hace un mes

Qué vergüenza, Sr Sintes... Siendo usted el presidente en Mahón de esa Institución musical, aprovechar las circunstancias adversas que vivimos en estos meses, para auto-contratarse un conciertito para usted mismo. Es realmente patético. Espero que los socios de esa entidad, o quienes estén por encima de usted a nivel provincial o nacional, le pongan de patitas en la calle a la mayor brevedad, por pura dignidad de esa institución. Cualquiera que le conozca, sabe perfectamente de su tremendo egocentrismo y autobombo, pero esto de ponerse usted mismo y a su edad, como músico contratado en un festival de JUVENTUDES MUSICALES del que es usted el responsable, ya no tiene nombre. Es de una caradura estratosférica. Dimita y váyase.

Valoración:8menosmas

Jo mateix
Hace un mes

Es president de s'entitat s'autoorganitza un concert? En serio? No hi ha més cantants a Menorca??

Valoración:11menosmas

Anónimo
Hace un mes

Sigo diciendo lo mismo y no me cansaré , coeficiente intelectual, - 0.sin palabras.

Valoración:10menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1