El Pla de l’Església tornarà a acollir concerts del Menorcabrass; l’altre escenari serà el Castell de Sant Antoni. | R.I.

TW
0

El VIII Menorcabrass arriba acompanyat d’un cicle de concerts, que es celebraran entre dissabte i dimarts que ve, tant as Mercadal com a Fornells. En total seran quatre actuacions, la primera de les quals anirà a càrrec d’un quintet de vent metall de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears.

El Castell de Sant Antoni de Fornells serà l’escenari del primer d’aquests concerts que han preparat els organitzadors del Menorcabrass, el curs d’estiu que es celebrarà de l’11 al 15 de juliol i que està destinat a músics d’instruments de vent metall.

«Viatge musical, del vell al nou món» és el títol del concert que protagonitzarà el quintet de l’OSIB aquest dissabte (20.30 hores), que s’inclou en el cicle #SonemPerTu que aquest estiu impulsa l’orquestra autonòmica amb actuacions arreu de les Illes, i que durà a Menorca a Samuel Garcia i Roberto Morcillo (trompetes), José Fortea (trompa), Jean Christophe Brunet (trombó) i Tobías Isern (tuba).

La següent actuació tindrà lloc al Pla de l’Església, des Mercadal, diumenge a les 21 hores, amb un altre quintet de metalls, el Riudolç Brass, format per Sergio Rosado (trompa), Diego Riudavets (trombó), Felipe Arroyo (tuba) i Carlos Navarro i José Fernando García (trompetes). En aquest cas es tracta d’una proposta organitzada per Joventuts Musicals des Mercadal i Fornells, juntament amb el Menorcabrass, amb un grup que celebra el seu cinquè aniversari.

El Pla de l’Església acollirà els dos concerts restants. Dilluns (20.30 hores) actuarà el Menorcabrass Ensemble, de Cati Mariano, Vicent Garcia, Xavier Seguí i Joan Cànoves (trompetes), Héctor Garcia, Francina Mercadal, Diego Riudavets i Joshua Coll (trombons), Taylor Townsend, Maria Vidal, Sergio Rosado i Pol Coll (trompes) i Felipe Arroyo (tuba). Per últim, dimarts (19 hores) serà el torn dels alumnes del curs, com a cloenda de la formació rebuda aquests dies a l’Escola de Música des Mercadal.