Un Festival de Cinema de nivell

Del 14 al 18 de juliol Menorca acull una nova edició, en la que es projectaran 38 curts i 5 pel·lícules amb la presència d’artistes com Carlos Bardem, Marta Bayarri o Bruna Cusí

|

Valorar:
preload
Menorca Mao / Gemma Andreu / presentacion Festival Internacional de C

Menorca Mao / Gemma Andreu / presentacion Festival Internacional de Cine Menorca Menorca Mao / Gemma Andreu / presentacion Festival Internacional de Cine Menorca

Gemma Andreu

El piano del menorquí Marco Mezquida serà l’encarregat d’encetar, dimarts que ve, l’edició del Festival Internacional de Cinema de Menorca 2020, una edició especial per les circumstàncies. El context sanitari ha obligat a replantejar tot l’esdeveniment, però tot i així tira endavant i ho fa, a més, amb el suport de reconeguts artistes com Carlos Bardem, Aida Folch, Marta Bayarri o Bruna Cusí.

Aquest serà un festival concentrat en només cinc dies, entre els dies 14 i 18. Raons d’espai i sanitaris traslladen enguany l’acte inaugural de la plaça de la Catedral al Castell de Sant Nicolau, també a Ciutadella, on Mezquida «improvisarà un agraïment a la cultura i a Menorca». Serà en un acte que conduirà l’actor Antoni Gomila, com apuntà ahir la directora del festival Inés Garrell, en la presentació que es va fer a la Galeria Alcolea & Krauss, de Maó.

Garrell, igual com també la directora insular de Cultura, Raquel Marquès, el batle de Maó, Héctor Pons, i la regidora de Cultura, Conxa Juanola, destacà l’esforç realitzat des del festival per fer possible l’edició d’enguany tot i les dificultats que suposa la pandèmia.
S’han (re)programat vuit sessions de la Secció Oficial de Curtmetratges (Illes en Curt i Balears en Curt), distribuïdes entre els cinemes Canal Salat i Ocimax, l’Orfeó Maonès i l’Auditori de Ferreries que se sumen enguany al festival, i el pati de Sant Francesc, que cada any agafa més protagonisme en un festival al qual s’han presentat uns 600 curtmetratges.
El jurat encarregat de valorar-los el formen Javier Pachón, Carlos R. Ríos i Ingrid García Jonsson, personalitats a les que se sumen actors i actrius com Bardem, Folch, Bayarri o Cusí.

El festival inclou igualment la secció dedicada a llargmetratges, Illes en Llarg, les seccions Taent Jove i Som Família, i també Concerts de Cine, amb actuacions de Wanderlust, SwingBabies, Marcos Vinodelfín o Dj Javi FM. També hi haurà un vermut literari a la llibertia VaDllibres de Ciutadella. Tota la programació està actualitzada a la web del festival.

L’organització recomana comprar les entrades a través de la web del festival per tal de poder controlar millor els aforaments. Igualment, es podran adquirir abans de cada sessió als espais on es realitzin. Cal tenir en compte que hi ha una reducció de seients.
La clausura i el lliurament dels premis serà dissabte dia 18 (21 hores), al pati de Sant Francesc.

Al setembre, més
Les jornades tècniques que habitualment es fan en paral·lel a les exhibicions de les diferents seccions, enguany es traslladen als dies 11 i 12 de setembre. Està previst que hi participin una vintena de professionals de la indústria cinematogràfica.

Comentar


Todos sus comentarios serán previamente moderados. Gracias por participar.

* Campos obligatorios
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

Menorquin
Hace un mes

Be que cobrau cada mes, jo vull una placa a sa ajuntament tambe I pot esta quansabol, pero no la vull xusme.

Valoración:-1menosmas

Juanjo
Hace un mes

Héctor te ha quedado el puerto precioso,más mal imposible campeon.Los coches no saben si pueden o no,los peatones y bicis tampoco.Un festival colega,si tienes otra idea ya sabes dónde meterla

Valoración:-1menosmas

Bani
Hace un mes

Hala llevau-vos sa boina mental k duis ben enroscada. No podeu ser mes progre patetics.

Valoración:2menosmas

Hipócrita
Hace un mes

Aprende a leer, o por lo menos tomate la molestia de hacerlo. Aunque seguro que no se trata de eso.

Valoración:2menosmas

Cul&Tura
Hace un mes

Festival internacional diuen... Jajajajaja aço es tenir mal pes cap!

Valoración:2menosmas

JOSEBA
Hace un mes

Abrir el doble sentido total del puerto, cerrar el aeropuerto y barcos de llegada y dejaros de posturitas finas. Hasta el 2021 no habrá pasta del turismo. O eso o virus.

Valoración:-4menosmas

Hipócritas
Hace un mes

Dicen que anulan todos los actos de las fiestas de mahon, aunque puedan hacerse cosas controladas como algún concierto (caballos no, por supuesto) y luego presentan un festival de cine, al que acudieran cientos de personas

VAYA HIPÓCRITAS.

Valoración:10menosmas

ciutadellenca
Hace un mes

El que era un festival de referència 100% ciutadellenc ja l'han convertit en menorquí (perdó en maonès). Qui s'ho hauria imaginat mai!!

Valoración:-16menosmas

Bribon Rojo
Hace un mes

otra foto para el Book y mas postureo,se tendrian que suspender todos los actos que no sean imprescindibles evitar juntar gente innecesariamente,los ayuntamientos están haciendo todo lo contrario de lo recomendable para la población, sean serios y coherentes dejense de festivales que ya hemos tenido nuestra ración de festival y que ha durado dos mese y medio y por desgracia lo que nos queda

Valoración:21menosmas

Fracs
Hace un mes

Esta el.patio como pa festivales verdad Héctor? Un año de película, eso sí, de los hermanos Marx

Valoración:22menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1