Un festival per omplir Maó de versos

L’Ajuntament impulsa recitals poètics aprofitant el gran moment de la poesia menorquina

|

Valorar:
Toni Carrillos, Ismael Pelegrí, Conxa Juanola i Pere Gomila van presentar ahir dematí aquest festival dedicat al món dels versos i que inclourà recitals tant poètics com també de glosa, amb la participació d’autors menorquins i del col·lectiu Soca de Mots.

Toni Carrillos, Ismael Pelegrí, Conxa Juanola i Pere Gomila van presentar ahir dematí aquest festival dedicat al món dels versos i que inclourà recitals tant poètics com també de glosa, amb la participació d’autors menorquins i del col·lectiu Soca de Mots.

Josep Bagur Gomila

Recuperar la importància que va tenir la ciutat de llevant en el passat en l’àmbit de la llengua i la literatura catalana és una de les motivacions que fa que l’Ajuntament impulsi la celebració del Festival de Poesia de Maó. Un esdeveniment que es celebrarà els dies 24 i 25 de juliol i que inclourà recitals de glosat i de poesia.

Aquesta és la primera d’una sèrie de propostes que prepara el consistori maonès i que s’emmarquen també dins dels actes de commemoració del 50 aniversari de la mort del poeta Gumersind Gomila.

Aquest festival poètic es va presentar ahir a la Sala de la Reina del Teatre Principal, amb la presència dels regidors de Cultura, Conxa Juanola, i Normalització Lingüística, Toni Carrillos, el coordinador de la iniciativa, Pere Gomila, i el poeta Ismael Pelegrí.

El programa
L’acte més destacat de les dues jornades tindrà lloc el dissabte 25 i consistirà en un itinerari poètic que recorrerà diferents espais emblemàtics del centre de la ciutat, amb aturades on es recitaran diferents poemes.

Recitaran versos de collita pròpia diferents autors menorquins, com Anna Maria Ticoulat, Llucia Palliser, Ismael Pelegrí, Anaïs Faner, Sebastià Alzamora i Guillem Benejam.
També dia 25, al vespre, hi haurà un recital poètic al Parc des Freginal, a càrrec dels mateixos poetes. Per altra banda, divendres, el col·lectiu Soca de Mots protagonitzarà un recital de glosat. L’acte es farà a la Sala Sant Antoni, a les 20.30 hores.

L’assistència requerirà inscripció prèvia, a través del Servei Municipal de Cultura.
Sobre el festival, Conxa Juanola va reconèixer que la intenció inicial era convidar també referents de la literatura catalana de fora de Balears, però la situació actual amb la pandèmia va obligar a redirigir-ho exclusivament amb autors locals de les Illes.
Per a la regidora de Cultura, esdeveniments com aquest són importants, ja que contribueixen a la recuperació dels poetes de parla catalana. Així mateix, Toni Carrillos considera que la poesia menorquina viu un «gran moment» i, per tant, propostes com aquesta ajuden a donar projecció als poetes.

L’Ajuntament té previst donar continuïtat a la iniciativa amb més activitats de caràcter literari a la ciutat.

Comentar

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

AnteriorSiguiente
Página 1 de 2

gonzaga
Hace 5 meses

mi calle está llena de mierda.

Valoración:-1menosmas

Batat
Hace 5 meses

Cultureta, cultureta vos convidarem a fer una bereneta. Tant si plou com si fa sol, sonara el nostre grup: pinyeta pinyol. I aixi com ja deien els romans, que hi hagi circ i no hi manqui pa. Au, ja podeu venir tots plegats a recitar en catala, a mes una bona foto pel diari sortira. Som els campions de la cultura, Mao va de cul, pero a nosaltres ningu ens atura...

Valoración:3menosmas

Bidon cojo
Hace 5 meses

No esta hecha la miel para la boca del burro.

Valoración:2menosmas

inde
Hace 5 meses

Sempre hi ha qui té de dir...

Mal si corna, mal si no corna.

En fi, molt bona iniciativa perquè, si, davant es desastre que tenim i hem de viure, la única llibertat que ens quedarà serà la cultura.

Valoración:-2menosmas

Xuroi
Hace 5 meses

Planazo!!! Ja fris de poder nari

Valoración:6menosmas

Francesc Gimera i Sabater
Hace 5 meses

En tindreu de canconeta per menjar i fer mueta, que aquest hivern será pelut, fins i tot per es que vesteixen de vellud No contxa qui te engronxa, que de lletres te a ferit Es mal de fer tenir que dir que de lletres no farem sopa, quant embarca forca aigua per sa popa.

Valoración:5menosmas

Pa versos estamos
Hace 5 meses

Pa poesías i versos estamos señores el próximo encierro está muy cerca. Pero muy cerca preparar todo que tenéis muy poco tiempo i este ba a durar muchos meses. I luego cuando el pueblo se muera de hambre. Les recitáis unas poesías por la mor De Dios póngase la pilas ya. Cataluña en menos de 1 mes. Cae. I aquí detrás iremos nosotros preparar camas en hospitales. Comida para el que no tenga contratar más médicos i comprar material para proteger a los sanitarios eso si es una buena foto Ya está bien de tanta tontería al final se os buscará 1 a uno i pagareis por nuestros actos ya está bien hasta aquí hemos llegado señores

Valoración:-2menosmas

Magón
Hace 5 meses

Mucha poesía y filosofía pero Mahon ciudad y el puerto están hechos unos zorros. Otros cuatro años tirados y muchos millones de euros también desperdiciados. ¿por cierto siguen sin bajarse las SUPER nominas los concejales y alcalde..?

Valoración:3menosmas

Bribon Rojo
Hace 5 meses

Pues nada a disfrutar de lo votado y otra foto para el Book y más postureo y el resto dela ciudad hecha unos zorros de suciedad,cambios de circulación en el puerto, perdida del autobús en el puerto si bajas con el coche tienes que pagar parquímetro a precio de oro,señores de dalt la Sala pónganse a trabajar en algo que saque provecho para los ciudadanos ,y dejense de festivales y de poesías que las cosas no están muy bien para andarse con .......... bueno mejor no lo pongo que igual no me publican el comentario

Valoración:3menosmas

Anónimo
Hace 5 meses

Contxa te las matas callando viva España y mahon!!

Valoración:-3menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 2