L’Aavib vol un Street Art remunerat pels artistes

|

Valorar:
preload
Una de les creacions artístiques que formen part d’aquesta edició de l’Street Art.

Una de les creacions artístiques que formen part d’aquesta edició de l’Street Art.

L’Associació d’Artistes Visuals de les Illes Balears (Aavib) celebra la celebració, un any més, del festival Street Art, que suposa omplir el centre antic de Ciutadella de creacions artístiques. Igualment, però, l’entitat insisteix un estiu més sobre la necessitat d’aplicar bones pràctiques en el sector de les arts visuals i que s’aconsegueixi per fi que la feina dels creadors es vegi gratificada. I és que, denuncien, «tant l’Ajuntament com l’associació de comerciants s’han negat, des de fa anys, a pagar als artistes per la seva feina».

«Estem molt satisfets de què es realitzi un esdeveniment així. Però, a quin cost?», es demanen a l’associació, que lamenta que des de Ciutadella Antiga, organitzadora de l’esdeveniment amb el patrocini, enguany, de l’Ajuntament del municipi de ponent, manifestessin que «estan molt satisfets d’haver arribat tan lluny amb tan poc pressupost».

Davant d’això l’Aavib entén que «el cost l’assumeix l’artista que, com a treballador, no veu remunerada la seva feina». I critica que «hem intentat entaular un diàleg amb l’organització del festival, l’associació de comerciants, i amb l’Ajuntament de Ciutadella per arribar a algun lloc a on es comencin a aplicar bones pràctiques pel sector», però «seguim allà mateix i portem vuit edicions». Així, «es consolida el festival, i ho celebrem, però sembla que alhora es consoliden les males pràctiques».

Doblers públics

L’Aavib incideix enguany en el fet que per a la present edició Ciutadella Antiga ha aconseguit que sigui l’Ajuntament qui finança la iniciativa. Per tant, «s’hauria de fer una convocatòria pública per tal de democratitzar la selecció d’artistes».

Les intervencions sobre els murs del centre antic de Ciutadella «generen un contingut cultural d’interès pel ciutadà i, alhora, també generem beneficis econòmics, ja que l’afluència de visitants s’intensifica. Però així i tot se segueix demanant que fem la feina de franc».

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

Núria
Hace un mes

Sí, Ciutadella s'omple de creacions artístiques, però el conjunt fa més aviat pena. Feu un passeig i jutzgeu vosaltres mateixos. Façanes que cauen a bocins, portes malmeses, bosses de fems pudents als peus de les obres d'art...

Valoración:menosmas

pere TS
Hace un mes

Sincerament crec que ells son els que haurien de pagar per poder exhibir les seves obres d'art (bastantes de molt dubtosa qualitat per no dir una paraula lletja), en un entorn com el casc antic de Ciutadella.

Valoración:menosmas

menorquí
Hace un mes

Incultura i ignoràcia, la base dels comentaris.

Valoración:-2menosmas

Pinton
Hace un mes

Listillos. Poder exponer vuestras obras en la calle, a la vista del publico, ha de tomarse como una promocion de vuestro trabajo. Raramente nunca tendreis la oportunidad de que tanta gente vea vuestra obra. Bueno estaria que los ciudadanos siempre fueramos los paganos. Y si se ha de pagar vuestra obra, quien decide lo que se paga?. Cobra lo mismo una obra que otra?. Listillos.

Valoración:1menosmas

Jordi Sintes
Hace un mes

Totalmente Roger estoy contigo en lo que dices. Desgraciadamente en España lo he dicho siempre no se valora para nada la obra cultural y artistica de los artistas como tal. Son demasiados años diciendo lo mismo. En una ocasion el Rey Juan Carlos dijo y pidio a la sociedad que respetara y cuidara a los artistas. Esto no se ha hecho nunca. En alguna ocasion que hablamos tambien recuerdo que personalm ente me dijo que no desfalleciera que confiara en mi mismo y en mi obra.Desgraciadamente esto en este pais no funciona.

Valoración:0menosmas

Joana
Hace un mes

Si poguessin "pintar en catalá", segur que cobrarien.

Valoración:2menosmas

Roger
Hace un mes

Jajaja lo que faltaba. Un artista lo es cuando vive de lo que crea, no cuando esta subvencionado.

Valoración:12menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1